Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Anne nasihati 3’TE 3 adlı yarışmada 150 bin lira kazandırdı

Anne nasihati 3’TE 3 adlı yarışmada 150 bin lira kazandırdı
06.04.2021
A+
A-

Çocukluğunda annesinin verdiği bir nasihat yarışmada kendisine 150 bin lira para ödülü kazandırdı…

Türkiye’nin yerli ve özgün bilgi yarışması 3’te 3’ün TRT1’de yayınlanan son bölümünde renkli dakikalar yaşandı. Kendine has özellikleriyle dikkatleri üzerine toplayan müzisyen ve oyuncu yarışmacı Uğur Dayal, başarılı bir yarışma çıkararak kimi sorularda joker haklarını kullanmamasına rağmen soru basamaklarını emin adımlarla tırmandı.

Kazandığı meblağ ile annesine yazlık almak istediğini belirten Uğur Dayal’a, 150 bin liralık üçlemenin son sorusu tam da bildiği yerden geldi.

“Milletlerin Zenginliği eseriyle iktisat tarihinde önemli bir yere sahip olan Adam Smith’in, iş bölümü ve verimlilik üzerine düşünceleriyle özdeşleşen eşya hangisidir?” sorusunu kendi hayatından bir örnekle yanıtlayan Dayal, izleyicileri ters köşeye düşürerek doğru cevap olan “toplu iğne” şıkkını seçti.

Enerjik tavırları ve sevecenliğiyle izleyenlere renkli dakikalar yaşatan Dayal, soru hakkında düşünürken annesinin anlattığı altın değerindeki bilgileri izleyicilerle de paylaştı. 150 bin liralık üçlemeyi tamamladıktan sonra Pelin Çift’in “Tamam mı, devam mı?” sorusuna annesine teşekkür ettiğini belirtip “tamam” diyerek stüdyodan 150 bin lira ile ayrıldı.

Yapımcılığınıı Rajans’ın üstlendiği, Pelin Çift’in sunduğu bilgi yarışması “3’TE 3”, Prof.Dr. Tufan Gündüz yorumları ve yarışmacılara yaptığı yardımlarla her Pazar 23:45’de TRT1’de yayınlanan programa renk katmaya devam ediyor

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI
ETİKETLER: