Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Azerbaycan Milletvekili – “Dünya Azerbaycanlıları V Kongresi’nin Şuşa’da düzenlenmesi kültür başkentimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır”

Azerbaycan Milletvekili – “Dünya Azerbaycanlıları V Kongresi’nin Şuşa’da düzenlenmesi kültür başkentimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır”
21.04.2022
A+
A-

Açıklama yok.

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Dünya Azerbaycanlıları V Kongresi’nin Şuşa’da düzenlenmesi kültür başkentimizin tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır”, diye – tarihe not düştü.

“Şuşa gerçeğinin tüm uluslararası platformlarda ve dünya medyasında yer alması gerekiyor. Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kongresi Şuşa’da yapılacak.
Elbette bu tarihi Kongre, Şuşa’nın dünyadaki tanıtımına önemli katkı sağlayacaktır.”

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Öncelikle, kongreye katılacak olan soydaşlarımızın dünyanın farklı ülkelerinde yaşadıklarını ve farklı ülkelerin vatandaşları olduklarını belirtmek isterim. Evet, Şuşa’yı ziyaretleri sırasında ilk başta Azerbaycan’ın kültür başkentinde yapılan devasa imar çalışmalarıyla tanışacaklar. Ermeni mezaliminin arka planında, bu işin boyutunu ve önemini kendi gözleriyle göreceklerdir.

Şüphesiz ikinci nokta tüm bunların dünyada tanıtımı ile ilgilidir. Şuşa, antik tarihi, zengin kültürü ve büyüleyici doğası hakkında mümkün olan her şeyi her şekilde uluslararası toplumun dikkatine sunmalıyız ve tanıtmak için tüm imkanları kullanmalıyız. Maalesef günümüzde bile bazen çifte standartlar ve devletimize objektif olmayan yaklaşımlar var. Tüm bu vakaları ortaya çıkarmak için, Azerbaycan’ın gerçek sesini dünyaya daha net, daha yüksek sesle iletebilmek için Şuşa gerçeğinin uluslararası platformda, dünya medyasında yer alması gerekmektedir.

Dünya Azerbaycanlıları V Kongresi’nin Şuşa’da düzenlenmesinin Kültür başkentimizin tanıtımına önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu Kongre, dünyanın Şuşa hakkında daha çok şey öğrenmesine yardımcı olacaktır. Kongreyi düzenleyenlere ve katılımcılara şimdiden başarılar diliyorum.”

 

REKLAM ALANI