Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov: “Halk liderine güvendi, lider halkın güvenini Zaferle haklı çıkardı”

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov: “Halk liderine güvendi, lider halkın güvenini Zaferle haklı çıkardı”
09.11.2021
A+
A-

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan Temsilcimiz Ülker Piriyeva ‘ya verdiği açıklamada, “Halk liderine güvendi, lider halkın güvenini Zaferle haklı çıkardı”, diye – tarihe not düştü.

Tam Bir yıldır Azerbaycan halkı tarifsiz bir şekilde gurur duygusu yaşıyor. Hepimiz, millet olarak bizlere bu gururlu günleri yaşatan Zafer Bayramı’nın yıl dönümüne hazırlanıyoruz. Bu zaferle Ermenistan topraklarımızın 30 yıllık işgaline son vermiş olduk. Topraklarımızı özgürleştirerek, tüm dünyada muzaffer bir devlet, muzaffer bir halk olarak tanındık. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Başkomutanımız İlham Aliyev’in liderliği ve reşadetli Azerbaycan Ordusunun kahramanlıkları sonucunda 10 milyonluk Azerbaycan halkı 44 günde toprak bütünlüğümüzü yeniden berpa etti. Her bir Azerbaycanlının kalbinde yüksek bir gurur duygusu yaratan tarihi zaferimiz, Azerbaycan halkında bir milli uyanışa, yeni bir dirilişe, devlet-halk birliğine neden olmuştur. Azerbaycan halkı bir demir yumruk gibi Cumhurbaşkanımızın etrafında kenetlenmiş, büyük bir millet olduğunu bir kez daha ispatlamış, dayanışma göstermiş ve Halk Önderliği-Ordu birliğini daha da yukarılara taşımıştır. Böylece, halk Liderine içtenlikle inandı ve Baş Komutan halkın güvenini Şanlı Zafer ile haklı çıkardı.

 

Sayın Cumhurbaşkanımız kararlılığı ve sarsılmaz iradesiyle Azerbaycan üzerindeki tüm baskılara göğüs germiş ve halkına söz verdiği gibi sonuna kadar gitmiş, Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü Vatan için askeri alanda, siyasi arenada parlak zafer kazanarak yeniden tesis etmiştir. Son derece zor koşullarda savaşan askerlerimiz öldürülen tüm vatandaşlarımızın intikamını aldı. Devletimizin kararlılığı, ordumuzun gücü, halkımızın eşsiz desteği sayesinde bu büyük zafer, tarihimizin şanlı bir zaferi olarak gelecek nesillerin anılarında sonsuza kadar yaşayacaktır. Azerbaycan halkının zaferinin ihtişamı, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in imkansızı mümkün kılma gücünden yararlanmıştır. Büyük zafer, son yüzyılların en büyük toprak kazanımı, çatışmanın bir defada sona ermesi, Karabağ ve Nahçıvan’ın vatanımızın doğu topraklarına katılması ve Azerbaycanlılarının birleşmesi olarak tarihe geçti.

 

Böylece, “Karabağ Azerbaycan’dır ve nida!” sözünü zaferimizin sembolü haline getiren Başkomutan İlham Aliyev’in gururla söylediği bu açıklama, hayatta da doğrulanmış oldu. Geçen yıl 10 Kasım’da Cumhurbaşkanımızın Ermenistan’a karşı tam ve kesin zaferi haberi, yıllardır izlenen maksatlı siyaset, halkın birliği ve iktidarı sonucunda tüm Azerbaycan halkını gururlandırdı. Elbette ki, bir yıldan az olmasına rağmen, bu dönemde kurtarılan topraklarda gerçekleştirilen çevre düzenleme çalışmaları takdire şayan sayılabilir. İşgalden Kurtarılan tüm topraklarımızda, bölgelerde altyapı restore ediliyor, Fuzuli Uluslararası Havalimanı şimdiden uçakları kabul ediyor ve kurtarılmış topraklarımıza erişim yeni inşa edilen Zafer Yolu ile yeniden sağlanıyor. Kurtarılmış topraklarımızın bir cennete dönüşmesi çok uzun sürmez. Bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacağız ve yıkılan tüm şehirlerimizi ve köylerimizi restore edeceğiz. Yıkılan tüm tarihi eserlerimizi restore edeceğiz. Zengilan’da inşa edilen Akıllı Köyler, yakında yıllardır arsa bekleyen Zengilanlılara teslim edilecek.

 

Bu şanlı Zafer ile Azerbaycan devleti ekonomik ve askeri gücünü bir kez daha kanıtlamıştır. Zafer ve Fuzuli Uluslararası Havalimanı’nın açılması, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerini bölgeyle ilgilenen ülkelere bir kez daha göstermiştir. Bugün iki kardeş ülke arasındaki ilişkilerin dünyaya örnek olacak bir ittifak düzeyine yükselmesi tarihi temellere dayanmaktadır. Tarihsel dostluk, karşılıklı güven ve üst düzey işbirliği temelinde inşa edilen Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinin sürekli güçleniyor olması sevindiricidir. Halklarımızın ve ülkelerimizin bu bağı, her iki devlet başkanının konuşmalarında da her zaman teyid edilmiştir.

 

Ulu Önder Haydar Aliyev’in ebedi ve kalıcı Türkiye-Azerbaycan dostluk ve kardeşliğini somutlaştırmış olan “Biz bir millet, iki devletiz” değerli sözleri, bugün her iki ülke vatandaşları için de bir örnek teşkil etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi Türkiye ile kardeşçe ilişkilerimiz istikrarlıdır ve uygulanan projeler bunu teyit etmektedir. XXI yüzyıl Türk dünyasının yüzyılı olacaktır. Tüm Azerbaycan halkının Onur Günü olan – 8 Kasım Zafer Bayramı’nı kutluyorum. Zafer Kazanan ülkenin her gururlu vatandaşı bu tebriki hak ediyor.

REKLAM ALANI