Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Bakan Yanık: “5.113 Polis Akademisi öğrencisine, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitim verdik”

Bakan Yanık: “5.113 Polis Akademisi öğrencisine, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitim verdik”
10.09.2021
A+
A-

Bakanımız Yanık: “5.113 Polis Akademisi öğrencisine, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitim verdik”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Derya Yanık, şiddete maruz kalan kadınların ilk başvurduğu mekanizmalar arasında kolluk kuvvetlerinin yer aldığını belirterek, “ İçişleri Bakanlığımız işbirliğiyle, 5.113 Polis Akademisi öğrencisine, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitim verdik” dedi.

İçişleri Bakanlığı ile kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik işbirliğinin devam ettiğini söyleyen Bakanımız Yanık, İçişleri Bakanlığı’nın özellikle, şiddet mağdurunun korunması ve can güvenliğinin sağlanması noktasında kritik bir rol ve sorumluluğu olduğunu söyledi.

5.113 öğrenciye eğitim verildi

Bakanımız Yanık, bu kapsamda Polis Akademisi öğrencilerine, mezun olmadan önce eğitim verildiğini ifade ederek, “ Bu yıl, öğrenciler 24 ilde bulunan Polis Meslek Eğitim Merkezlerinde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda eğitim aldı. Bakanlığımıza bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri’nde görevli meslek elemanlarımız tarafından verilen ve toplamda 5.113 öğrenciye ulaşılan eğitimlerde, kadına yönelik şiddet tanımı, biçimleri, yaygınlığı üzerine bilgi verildi. Ayrıca, eğitimlerde, şiddete maruz kalan kadınlara sunulan hizmetler, yasal dayanaklar, şiddetle mücadelede hizmet sunan kurum kuruluşlar ile bu kuruluşların görev ve sorumlulukları üzerinde de duruldu” diye konuştu.

Polis Akademisi Başkanlığı ile işbirliğimizi önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi planlıyoruz

Bakanımız Yanık, “Vatandaşlarımızla birebir temas içerisinde olan ve şiddete maruz kalan kadınlarımızın ilk başvurduğu mekanizmalar arasında yer alan kolluk kuvvetlerimizin, daha mesleğe adım atmadan bilinçlenmeleri kapsamında Polis Akademisi Başkanlığı ve Bakanlığımızın işbirliğini önümüzdeki dönemde de sürdürmeyi planlıyoruz. Daha güçlü işbirlikleri, daha güçlü kurumsal mekanizmalar ile kadınlarımızın kendilerini daha güvende ve huzurlu hissetmelerini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:https://www.aile.gov.tr/haberler/bakanimiz-yanik-5113-polis-akademisi-ogrencisine-kadina-yonelik-siddetle-mucadele-konusunda-egitim-verdik/

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,