Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

BAŞKAN CANPOLAT İLE BAYRAM GELENEĞİ UNUTULMUYOR

BAŞKAN CANPOLAT İLE BAYRAM GELENEĞİ UNUTULMUYOR
14.05.2021
A+
A-

Haliliye Belediyesi, Ramazan Bayramı dolayısıyla 1100 hanede 4000 kişiye, kentin geleneksel bayram yemeği olan kuzu içi, zerde ve pilav ikramında bulundu.

Fotoğraf açıklaması yok.

Kentin gelenek ve göreneklerini yaşatmak adına çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ilçede bayram geleneğini yaşattı.

Bir yiyecek ve iç mekan görseli olabilir

Bayram günlerinin vazgeçilmez yemeği olan kuzu içi, zerde ve pilav ikramı için Haliliye Belediyesi Aşevinde hummalı bir çalışma yapıldı. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ta, aşevindeki görevlileri ziyaret edip, çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. Aşçılar tarafından evde bakım ve günlük sıcak yemek hizmetinin yararlanan 1100 hanede toplam 4000 kişi için kazanlar kaynadı ve yemek yapımı tamamlandı.

Bir yiyecek ve iç mekan görseli olabilir
Şanlıurfa’da yıl süren bir geleneği yaşattıklarını ifade eden Başkan Mehmet Canpolat, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Bizi bayrama kavuşturan rabbime hamd ediyorum. Halkımızın Ramazan Bayramını tebrik ediyorum. İlçemizdeki 1100 hanede 4000 üzeri kişiye dağıtılmak üzere Şanlıurfa’mızda her bayramda yapılan kuzu içi, zerde ve pilav için şu anda hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ekiplerimiz çalışıyor ve bu yemekleri bayram günü ailelerimize ulaştıracağız.”

Fotoğraf açıklaması yok.

Başkan Mehmet Canpolat, görevli personellerin bayramını tebrik ettikten sonra aşevinden ayrıldı.

Bir ayakta ve iç mekan görseli olabilir

KAPILAR ÇALINDI, YEMEKLER İKRAM EDİLDİ
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan yemekler kaplara ve sefer taslarına doldurulduktan sonra ailelerin adreslerine araçlarla götürüldü. Kapılarını çaldıkları ailelere yemeklerini ikram eden görevliler, Başkan Mehmet Canpolat’ın da selamını ilettiği ailelerin bayramını tebrik etti.

REKLAM ALANI