Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

BAŞKAN NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN NESLİHAN YÜRÜKSOY’ DAN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI
04.06.2022
A+
A-

Turan Teşkilatı Genel Başkanı ve 26 Safires Group Yönetim Kurulu Başkanı Neslihan Yürüksoy, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Turan Teşkilatı Genel Başkanı Neslihan Yürüksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda, çevre kirliliğine dikkat çekmek, kirlenmeyi önleyecek çözüm yolları aramak ve yaşam alanlarının korunması için farkındalık yaratmak amacıyla 1972 yılında alınan kararla 5 Haziran “Dünya Çevre Günü” olarak kabul edilmiştir.

Bu tarihten itibaren Dünya Çevre Günü, ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmiş ve bu yönde çalışmalar yapılmıştır.

Çevre kirliliği ile mücadele etmek, çevreyi korumak, doğayla uyum içerisinde yaşamak bir kurumun, kuruluşun görevi değil, her bireyin asli görevleri arasındadır. Çevre konusunda daha çok duyarlı olmalı, kaynaklarımızı bilinçsizce tüketmemeli, geri dönüşüm konusunda hassasiyet göstermeli, her türlü israftan kaçınmalıyız. Tabiatımızın bize bir miras değil, gelecek adına sahip çıkmamız gereken bir emanet olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin Dünya Çevre Günü’nü kutluyor, toplumumuzda çevre bilincinin artmasını temenni ediyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI