Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam `dan 11 Temmuz Birecik `in Kurtuluşu Mesajı

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam `dan 11 Temmuz Birecik `in Kurtuluşu Mesajı
10.07.2022
A+
A-

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, 11 Temmuz Birecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Birecikliler olarak bugün şanlı bir zaferin yıl dönümünü kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz.

“Fırat’ın incisi Birecik’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’inci yıl dönümünü büyük bir onur ve gururla kutlarken, büyük imkansızlıklar içerisinde olmasına rağmen düşmana karşı amansız bir mücadele yürüten kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyorum. Birinci Dünya Savaşının ardından yorgun ve fakir düşen milletimizi tarih sahnesinden silmek üzere hain planlarını devreye koyan emperyalist güçlere karşı yurdunu, milletini, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak uğruna büyük bir cesaret ortaya koyan, gerekirse tahtadan toplar yaparak düşmana kan kusturan Birecik halkının hürriyet ve istiklal aşkı, Türk tarihine altın harflerle yazılmıştır. Hür ve bağımsız yaşamamızı temin etmek uğruna büyük fedakarlıklar gösteren ecdadımız ile tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Bugün, 102 ’inci yılını büyük bir gururla kutladığımız Birecik’in düşman işgalinden kurtuluşu münasebetiyle, başta Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, mübarek kanlarıyla bu toprakları bizlere yeniden vatan yapan aziz şehitlerimizi, Birecik Kuvayı Milliyesinin tüm kahraman mensupları ile ebediyete intikal etmiş gazi ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyor, saygılar sunuyorum. Birecik ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutlarım. Bir kez daha Birecikli hemşehrilerimin bu anlamlı günlerini tebrik ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

Açıklama yok.

REKLAM ALANI