Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

BİZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN KOPMAZ BİR PARÇASIYIZ

BİZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN KOPMAZ BİR PARÇASIYIZ
18.10.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Altındağ Belediyesi Kıbrıs Şehitleri Parkı ve Kıbrıs Şehitleri Hatıra Ormanı’nın açılış törenine katıldı. “BİZ BÜYÜK TÜRK MİLLETİNİN KOPMAZ BİR PARÇASIYIZ”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Bizim tarihimiz bir, kaderimiz bir, geçmişimiz bir, gönlümüz bir ve geleceğimiz de bir olacaktır. Biz her zaman haykırıyoruz, 1571’den beri Kıbrıs’ta Türklük mücadelesi veriyoruz” dedi.
Osmanlı Devleti’nin Kıbrıs’ı 300 yıldan fazla yönettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Osmanlı’nın adadan çekilmesinden sonra Kıbrıs Türkü’nün, tarihin en acılı günlerini yaşadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs için yapılan anlaşmaların hiç bir zaman uygulanmadığını; adada Kıbrıs Türklerine yönelik kanlı saldırıların amacının, buradaki Türk varlığını yok etmek olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’nin her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında yer aldığını vurgulayarak; “Tarihimizi asla unutmayacağız, geçmişimizi her zaman hatırlayacağız. Biz barışı, istikrarı savunan güçlü Türkiye ile haklarımızın sonuna kadar arkasında durarak yüreğimizi ortaya koyacağız. Kıbrıs’ta şu anda istediğimiz, egemen eşitliğe dayalı bir anlaşmadır” dedi ve adanın güneyinin bir Rum Cumhuriyeti’ne dönüştüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türklerinin verdiği bunca mücadeleden sonra KKTC’nin ortadan kaldırılmasının ve Kıbrıs Türk halkının bir anayasal değişiklikle Rum Cumhuriyeti’ne dönüştürülmesinin mümkün olmayacağını, buna Türkiye’nin de izin vermeyeceğini söyledi.

En büyük güç kaynağının, Türkiye’nin verdiği destek olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Tatar, müzakere masalarında koydukları iyi niyete rağmen Rum tarafının farklı planlarının olduğunu sözlerine ekledi.

“Eşitlik temelinde, yan yana yaşayan iki ayrı egemen devletin iş birliğiyle olabilecekse böyle bir anlaşmaya varız. Aksi takdirde biz; çoğunluğun azınlığı olacak kadar haysiyetsiz, onursuz değiliz çünkü biz, büyük Türk milletinin kopmaz bir parçasıyız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin bir başarı öyküsü olduğunu; Doğu Akdeniz’de bir Türk devletinin bulunduğunu, bu devletin adının da KKTC olduğunu ve Türkiye’nin Kıbrıs’taki varlığının, Kıbrıs Türk halkına güven veren bir güç olduğunu dile getirdi.

Kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-altindag-belediyesi-kibris-sehitleri-parki-ve-kibris-8941

REKLAM ALANI