Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt’ta düzenlenen Milli Mücadele Madalyası Takdim Töreni’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt’ta düzenlenen Milli Mücadele Madalyası Takdim Töreni’ne katıldı
30.10.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Güzelyurt’ta düzenlenen Milli Mücadele Madalyası Takdim Töreni’ne katıldı

“KKTC, bir realite olarak artık uluslararası toplumun gündemindedir”
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakanlık himayesinde ve TMT Mücahitler Derneği iş birliğinde, Güzelyurt Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Milli Mücadele Madalyası Takdim Töreni’ne katıldı.

Törende yaptığı konuşmada, verilen mücadelenin hâlâ devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası toplumun BM parametreleri çerçevesinde Kıbrıs’ta federal bir çözüm için baskı yaptığını ancak Anavatan Türkiye ile birlikte yürüttükleri yeni siyaseti anlatmak için mücadele ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar, yıllardan beri devam eden müzakerelerden bir sonuç alınamadığını hatırlatarak özellikle Rum tarafının tek başına AB’ye alınması ile oynanan oyunların parametrelerinin değiştiğini ve Kıbrıs Türkü’nü 1974 öncesine götürecek baskıların devam ettiğini söyledi.

KKTC’nin, pandemiye ve ekonomik sorunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteği ile turizm, yükseköğrenim gibi birçok sektörde ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen su gibi projelerle ekonomik potansiyelinin arttığını dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, geleceğe umutla bakabilmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümünün kutlanmakta olduğunu, KKTC’nin kuruluşunun ise 39. yıl dönümünün kutlanacağını ifade ederek; “Seneler geçtikçe temelleri atılan cumhuriyetlerin giderek güçlenmesi, bizim bu topraklarda güven içerisinde yaşayabilmemizin teminatıdır” dedi.

Yeni siyasetin, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte uluslararası toplumla paylaşılmakta olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar; “KKTC, bir realite olarak artık uluslararası toplumun gündemindedir. İnşallah tanınma da olacak ama olana kadar bu ülkeyi daha da güçlendirmek için çalışmalıyız” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, Güzelyurt’un gelişerek su kaynakları ve zenginlikleri ile birlikte KKTC’nin vatan toprakları içerisinde yer almasının gurur verici olduğunu belirtip KKTC’nin, Türk milletinin büyük bir başarı öyküsü olduğunu vurgulayarak madalya takdiminde bulundu.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-guzelyurtta-duzenlenen-milli-mucadele-madalyasi-takdim-torenine-10346

 

 

 

REKLAM ALANI