Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Londra Ofisi’ni ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Londra Ofisi’ni ziyaret etti
08.11.2022
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Londra Ofisi’ni ziyaret etti

“İngiltere’de çok başarılı iş insanlarımız var… Yeni fikirlerle yeni açılımlar yapılabilir”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Londra Ofisi’ni ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Tatar’ı, eşi Sibel Tatar ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, KTTO Başkanı Turgay Deniz ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

Ziyarette yaptığı konuşmada, kendisini ağırlayan yönetim kuruluna teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, garantör ülke Londra’nın Kıbrıs meselesini yakından bildiğini, ancak Kıbrıs Türk halkına haksızlıklar ve ambargolar ile engellemelerin devam ettiğini belirterek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’de yaptığı tanınma ve ambargoların kaldırılması hakkındaki çağrısından sonra, KKTC’nin daha da önem kazandığını kaydetti.

İngiltere’nin yapabileceklerinin olduğuna, büyük bir potansiyelin bulunduğuna ve direkt ticaretin geliştirilebileceğine değinen Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin ve markaların değerinin arttığını; kendilerine düşenin, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte İngiliz hükümetiyle görüşmeleri artırmak olduğunu söyledi.

Direkt uçuşlar ile ilgili çalışmalar yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, ticaret odasının böyle bir merkezde ofis açması ve Londra’daki iş insanlarına “biz buradayız” mesajı vermesinin önemine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yatırım yapmak isteyen iş insanlarına verilecek desteğin önemini dile getirerek ticaret odasının başarılı bir irade ortaya koyduğunu ifade etti ve yapılan çalışmaları takdir etti.

Kıbrıslı Türklerin artık sınırları aştığını ve sesini duyurmanın önemli olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, İngiltere’de çok başarılı iş insanlarının olduğunu ve onları cesaretlendirmenin yeni bir hedef olması gerektiğini söyledi.

“Yeni fikirlerle yeni açılımlar yapılabilir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, çok başarılı, teknolojiye ayak uyduran gençler olduğunu, bu yüzden yeni açılımların düşünülebileceğine işaret etti.

 

“Her Kıbrıslı Türk’ün anavatanı KKTC Devleti’dir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin her vatandaşını bir çatı altında buluşturmak istediklerini, potansiyel gücü, KKTC için değerlendirebileceklerini kaydetti.

Bu potansiyelin, ülkenin zenginliği olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin kimsenin küçümseyemeyeceği bir potansiyel yakaladığına vurgu yaptı, Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle yollarında ilerlediklerini söyledi.

Kuzey Kıbrıs’ın, dünyanın turizm destinasyonları içinde yer aldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, ulaşım sıkıntılarına rağmen turizmde yakalanan başarıların, ticaret ve ekonomiye katkı sağladığını, geleceğe katkı yaptığını söyledi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-kibris-turk-ticaret-odasi-londra-ofisini-ziyaret-10379

 

 

REKLAM ALANI