Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

KURTULUŞ YARI MARATONU RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

KURTULUŞ YARI MARATONU RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
11.04.2021
A+
A-

KURTULUŞ YARI MARATONU RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü dolayısıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlı ruhun diri kalması, gelecek nesillere aktarılması amacıyla Urfa Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında çeşitli aktiviteler düzenliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin, Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü münasebetiyle düzenlediği ‘Kurtuluş Maratonu’ Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün start vermesiyle başladı.

Eyyubi’ye Devlet Hastanesi çevre yolu kavşağından başlayan ve Cumhuriyet Tesislerinde sona eren Şanlıurfa’da yaşayan 400 vatandaşın katıldığı koşu, renkli ve çekişmeli görüntülere sahne olurken koşuya katılanlar bitiş çizgisine ulaşmak için kıyasıya yarıştı.

18 yaş altı erkeklerde Kurtuluş Koşusunun sonunda ipi göğüsleyen isimlerden Halil Tekin birinci, Kerim Turus ikinci İbrahim Bara ise üçüncü oldu. 18 Yaş altı kızlarda ise sıralama şöyle oluştu. Birinci Nidanur Toprak, ikinci Berfin Mece üçüncü ise Yüsra Canbek oldu.

19 -34 yaş altı erkeklerde birinciliği Hüseyin Can kazanırken ikinci Mehmet Sümbül Üçüncü Vedat Sevcan oldu. Kadınlarda ise birinciliği Zeynep güleli elde ederken ikinci olan isim Sümeyye Başaran, üçünü ise Jın Davod oldu.

35 – 64 yaş altı erkeklerde Muhsin Ulusoy birinci olurken ikinci İsmail Kaban üçüncü İbrahim Kaya oldu. Kadınlarda ise Fatma Erbezirgan birinci olurken Ayşe Kırmızıelma ikinci Fatma Zehra Sağır ise üçüncü olarak madalya ve çeşitli ödüller almaya hak kazandılar.

Kurtuluş koşusunun öncesinde değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 11 Nisan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde Kurtuluş koşusuna katılım sağlayan herkese başarılar dileyerek herkesi Balıklıgölde’ki etkinliklere davet etti.

10 kilometrelik Kurtuluş Maratonunu koşan ve dereceyle bitiren vatandaşlar da duygu ve düşüncelerini aktararak böylesi anlamlı günde “Şanlı Kurtuluş” için koştuklarından dolayı gurur ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirterek etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

ÇEŞİTLİ BRANŞLARDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Kurtuluş Yarı Maratonunda koşan ve derece elde eden vatandaşlara ödülleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın Urfa’nın kurtuluşuna özel 11 farklı branşta düzenlediği etkinliklerde derece elde eden sporcularla birlikte takdim edildi.

 

Renkli görüntülerin oluştuğu ödül töreninde Başkan Beyazgül’e sevgi gösterisinde bulunuldu. Başkan Beyazgül tören öncesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik merkezlerinde resim dersi gören öğrencilerin resim sergisini gezdi. Daha sonra Halfeti’de ikamet eden vatandaşla ile masa tenisi oynadı.

Ödül töreninde konuşan Başkan Beyazgül gençlere seslenerek “Siz Şanlı ecdadın torunlarısınız bu vatan sizlere dedelerinizden atalarınızdan emanet sizler de bu emanete sahip çıkarak hayatın her alanında başarılı birer bireyler olarak ülkenize ve şanlı şehrinize hizmet edeceksiniz. 11 Nisan Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümünde bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki sizler daha nice başarılarla Şanlıurfa’nın ve bizlerin göğsünü kabartacaksınız” diye konuştu.

Şanlıurfa Vali Vekili İsmail Çetinkaya ise 11 Nisan Urfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümünde böylesi etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere herkese teşekkür etti.

Ödül törenine Başkan Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Vali Vekili İsmail Çetinkaya Ak Parti Şanlıurfa İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Karaçizmeli, ilgili daire başkanları, birim müdürleri ve derece elde eden sporcular ve vatandaşlar katıldı.

 

REKLAM ALANI