Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Minik Hira’ nın Anıtkabir Hayali Gerçek Oldu

Minik Hira’ nın Anıtkabir Hayali Gerçek Oldu
31.03.2021
A+
A-

Minik Hira’nın Anıtkabir Hayali Gerçek Oldu

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan ve Atatürk’ü çok seven 9 yaşındaki minik Hira, Anıtkabir’i görmeyi çok istiyordu. Babası Mehmet Şerif ise kızının bu merakını bir nebze olsun giderebilmek için ona kardan Anıtkabir yapmıştı. Millî Savunma Bakanımız Sayın Hulusi Akar, minik Hira’nın Anıtkabir’i ziyaret etmek istediğini öğrenince kendisini ve ailesini Ankara’ya davet etti. Minik Hira, annesi, babası ve küçük kardeşi Muhammed ile Ankara’ya geldi.

Bakanlığımız tarafından ağırlanan minik Hira’mız ve değerli ailesi bugün sabah saatlerinde çok merak ettikleri Anıtkabir’i ziyaret etti. Hira’nın yanı sıra baba Mehmet Şerif ve anne Elif ile çocukları Muhammed Geylani Karahan ziyarete Aslanlı Yol’da yürüyerek başladı.

ATATÜRK’ÜN HİÇ KORKMADIĞINI HİSSETTİM

Aslanlı Yol’un ardından Atatürk’ün mozalesi önünde dua eden Hira ve ailesi, daha sonra nöbet tutan askerle fotoğraf çektirdi. Ziyaret sırasında basın mensuplarına duygularını anlatan 9 yaşındaki Hira, Atatürk’ü ziyaret ettiği için mutlu olduğunu belirterek “Atatürk’ün hiç korkmadığını hissettim. Atatürk’ümüz vefat etti, Sayın Hulusi Akar’a çok teşekkür ederim, şimdi o bizi koruyor” dedi.

Anıtkabir’e gelmenin hayali olduğunu, bunu gerçekleştirdiğini söyleyen Hira, “Babamın yaptığı kardandı ama biz gerçeğine geldik. Çok sevindik gerçeğine geldiğimize. Kardeşim de çok sevindi.” diye konuştu.

Hakkâri’ye döndüğünde arkadaşlarına Anıtkabir’i anlatacağını söyleyen Hira, daha sonra “Düşmanların elinden bizi kurtaran sensin. Bu toprağı yeniden özenle kuran sensin. Adını büyük, küçük anıyoruz her zaman. Adı büyük Atatürk, anlı şanlı kahraman.” şiirinden dizeler okudu.

ÇOK DUYGULANDIK

Baba Mehmet Şerif Karahan da Anıtkabir’in kızı ve kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

Kardan Anıtkabir yaparken çok üşüdüğünü belirten baba Şerif Karahan, o gün yaptığının değerini şimdi anladığını ifade etti. Karahan, “Anıtkabir’e geldik. Bizi kabul ettiler. Çok duygulandık gerçekten. Ben söyleyecek laf gerçekten bulamıyorum, çok duygulandım.” dedi.

Baba Karahan, Anıtkabir’i daha önce kendisinin de hiç görmediğini dile getirdi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı göreceği için de mutlu olduğunu, Bakan Akar’ı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu çok sevdiğini söyleyen Karahan, “Anıtkabir bence çok değerli. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bizlere bu ülkeyi bıraktığı için kendisine minnettarız, onu saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” diye konuştu.

Mehmet Şerif Karahan, kızı Hira’nın Anıtkabir’e geleceği için 3 gündür heyecandan uyuyamadığını da ifade etti. Karahan ailesi, basın mensuplarına açıklama yaptıktan sonra Anıtkabir Müzesi’ni gezdi.

Kaynak:https://www.msb.gov.tr/SlaytHaber/3032021-61733

 

REKLAM ALANI