Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

PAK Timi Bozkurt’ta Vatandaşlarımızın Yardımına Koştu

PAK Timi Bozkurt’ta Vatandaşlarımızın Yardımına Koştu
26.08.2021
A+
A-

PAK Timi Bozkurt’ta Vatandaşlarımızın Yardımına Koştu

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinde sulara kapılarak kaybolan vatandaşlarımızın bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

Artvin’de yaşanan sel ve Muğla’daki orman yangınlarda görev alan Polis Arama Kurtarma (PAK) ekibi, bu kez de sel felaketinin yaşandığı Kastamonu Bozkurt ilçesine geldi.

Yaraların sarılması için büyük çaba gösteren PAK ekibi, gecesini gündüzüne katarak vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları her alanda yardımcı oluyor.

PAK timinde görevli komiser yardımcısı Abdullah Bolat PAK timinin, Elazığ depreminin ardından Bakanımız Sn. Süleyman Soylu’nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde afet ve acil durumlarda görevlendirilmek üzere kurulduğunu anlattı.

Hava, kara ve denizde arama kurtarma faaliyeti gerçekleştirdiklerini belirten Bolat, şunları kaydetti:

“Polis Arama Kurtarma olarak her zaman halkımızın yanındayız. Halkımızın başı ne zaman sıkışsa, yardımına koşuyoruz. İlk günden bugüne, ‘Bozkurt halkına nasıl yardım ederiz’ diye koştuk. Bozkurt’a ilk geldiğimizde vatandaşların tahliyesini gerçekleştirdik. Daha sonra arama kurtarma çalışmalarına katıldık. İlçe Emniyet Müdürlüğü binamızı kullanılabilir hale getirmek için çalışmalara katıldık.”

Kaynak:https://www.icisleri.gov.tr/pak-timi-bozkurtta-vatandaslarimizin-yardimina-kostu

REKLAM ALANI