Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

ŞANLIURFA’DA AB-TÜRKİYE GENÇLİK İKLİM FORUMU DÜZENLENECEK

ŞANLIURFA’DA AB-TÜRKİYE GENÇLİK İKLİM FORUMU DÜZENLENECEK

ŞANLIURFA’DA AB-TÜRKİYE GENÇLİK İKLİM FORUMU DÜZENLENECEK

GENÇLER İKLİM KRİZİNE KARŞI SESLERİNİ DUYURUYOR

Türkiye’deki üniversite öğrencilerini küresel iklim değişikliği karşısında çözüm odaklı öneriler üretmeye teşvik etmek amacıyla ŞUTSO AB Bilgi Merkezi tarafından, Harran Üniversitesi işbirliğinde AB-Türkiye Gençlik İklim Forumu düzenleniyor.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından AB İklim Diplomasisi Haftaları vesilesiyle düzenlenecek olan Forum, Şanlıurfa’ dan 150 genci bir araya getirecek. Milano’daki BM İklim Gençlik Zirvesi’nden ilham alınarak, genç katılımcıların geliştirdiği somut öneriler, Türk gençliğinin iklim krizine tepkisi olarak yerel liderlere sunulacak.

Etkinlik vesilesiyle Büyükelçi Meyer-Landrut şunları söyledi:“İklim değişikliğinin getirdiği riskler toplumlar üzerinde giderek artan bir etkiye sahip. Bu krizle mücadele etmek için küresel dayanışmaya ihtiyacımız var. Avrupa Birliği, Paris İklim anlaşmasının hedeflerine ulaşmak için Türkiye dahil tüm ortaklarla birlikte çalışıyor. Bireylerin farkındalığını artırmak için birçok kampanya yürütüyor ve etkinlikler düzenliyoruz. AB – Türkiye Gençlik İklim Forumu bunlardan biri. Bu forum #DegismeninTamİklimi kampanyasının bir parçası. Bu fırsatı değerlendiren Türkiye’den genç AB İklim Elçileri, acil ve iddialı iklim eylemi için seslerini yükseltecekler”.

Tarih: 25 Kasım 2021

Saat: 09:30 – 16:30

Yer: Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Daha fazla bilgi için Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü’ye [email protected] mail adresiyle ulaşabilirsiniz.

REKLAM ALANI