Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanı Khalid Al-Foleh ile görüşme

Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanı Khalid Al-Foleh ile görüşme
25.12.2022
A+
A-

 

 

 

 

Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanı Khalid Al-Foleh ile görüşme

2022 , Duşanbe şehri

24 Aralık’ta barışın ve ulusal birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İmamali Rahmon, Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanı Khalid Al-Foleh’i kabul etti.

Görüşmede Tacikistan ile Suudi Arabistan’ın karşılıklı ilgi alanlarındaki işbirliğinin mevcut durumu ve beklentileri ele alındı.

Hükümetlerarası Karma Komisyon ve Tacikistan-Suudi Arabistan Yatırım Forumu’nun bir sonraki toplantısının Duşanbe’de yapılması, devletler arası işbirliğinin her alanda daha da geliştirilmesi ve genişletilmesi açısından önemli görüldü.

Ekonomi ve ticaret alanlarında devletler arası işbirliğinin geliştirilmesinin sağlanması vurgulandı ve taraflar, Suudi Arabistan sermayesinin Tacikistan ekonomisinin öncelikli alanlarına çekilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Taraflar, yatırım alanında işbirliğinin güçlendirilmesine ilgi duyduklarını ifade ederek, tarım, hafif sanayi ve gıda, ilaç ve inşaat malzemeleri üretimi alanlarında pratik devletler arası işbirliğinin kurulması ve bu alanlarda ortak işletmelerin oluşturulması gereğini vurguladılar.

Bölgesel ve uluslararası kuruluşlar ile fonlar ve bankalar bünyesinde devletler arası iş birliğinin geliştirilmesi konusuna da değinilen toplantıda, Suudi Kalkınma Fonu’nun Tacikistan için önemli olan ulaşım, eğitim ve sağlık alanlarındaki projelerin hayata geçirilmesine katkısı vurgulandı.

Görüşmede Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanı, ülkesinin liderliği adına Tacikistan Cumhurbaşkanı Ekselansları Emomali Rahmon’u Genel Kurul kararının kabulü münasebetiyle tebrik etti. Tacikistan’ın 2025’i Uluslararası Buzulları Koruma Yılı ilan etmesi için Birleşmiş Milletler’in beşinci küresel girişimi hakkında

Ulusun lideri Sayın Emomali Rahmon da, bu kararın kabul edilmesindeki yardımları ve destekleri için Suudi Arabistan’a şükranlarını dile getirdi.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/29830?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI