Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI İLİMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI İLİMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI İLİMİZDE COŞKUYLA KUTLANDI

30 Ağustos 1922’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 100. Yıl dönümünde Vali Salih Ayhan’ında katılımlarıyla bir dizi program düzenlendi.
İlk program sabah 9.30’da Osmanbey Şehitliğinde düzenlendi. İl protokolü, siyasi parti temsilcileri, şehit ve gazi yakınlarının katılımlarıyla düzenlenen anma etkinliğinde, şehitlik anıtına çelenk sunuldu.
“Bizler de milletçe, 30 Ağustos 1922’de kazanılmış olan bu zaferin 100. yıl dönümüne erişmenin gururunu ve mutluluğunu göğsümüz kabararak yaşıyoruz”

Valimiz Ayhan, Osmanbey Şehitlik anıtında yaptığı konuşmada “Millî tarihimizin hiçbir döneminde esarete, zulme, zorbalığa boyun eğmemiş; her daim vatanını, bayrağını, toprak aşkını canının önüne koymuş olan Yüce Türk Milleti; Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 100 yıl önce bugün, topraklarımıza göz diken emperyalist güçleri ağır bir yenilgiye uğratmış ve şanlı tarihimize altın harflerle bu zaferi nakış nakış işlemişlerdir. Bizler de milletçe, 30 Ağustos 1922’de kazanılmış olan bu zaferin 100. yıl dönümüne erişmenin gururunu ve mutluluğunu göğsümüz kabararak yaşıyoruz”.diyerek sözlerine başladı.

Konuşmasının devamında Vali Ayhan, “Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı için emek harcayan, gözünü kırpmadan can veren tüm askerlerimize, şehitlerimize, ordumuza sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Şehitlik töreni ardından Valilik Makamında tebrik kabullerine başlayan Vali Ayhan; 20.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Büyükşehir Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Silahlı Kuvvetler ve Kolluk Kuvvetleri ile Şehit ve Gazi Yakınları, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcilerini katıldı.
“Her Zaferin Arkasında Akan Gözyaşı, Kan ve Ter Vardır. Hiçbir Zafer Kolay Kazanılmaz”
Tebriklerin kabulünün ardından Vali Ayhan, 20.Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve İl Protokolünün katılımlarıylaCumhuriyet Caddesinde düzenlenen geçit töreninde kıtaların ve vatandaşlarımızın bayramını kutladı.

Vali Ayhan, geçit töreninde yaptığı konuşmada “Her zaferin arkasında akan gözyaşı, kan ve ter vardır. Hiçbir zafer kolay kazanılmaz. Bizlere hediye edilen bu zaferin karşılığını, ülkemiz için çok çalışarak, çabalayarak, güzel nesiller yetiştirerek vermeliyiz. Bugün ecdadımızın bu eserleriyle gurur duyuyorsak, yeni nesle de gurur duyacakları eserler ve icraatler bırakmayı da boynumuzun borcu olarak görüyoruz. Evlatlarımız için, vatandaşlarımız için, Şanlıurfa’mız için bizler her türlü hizmeti sunmak maksadıyla gece gündüz demeden çalışıyor, sahada ter döküyoruz. Sizlerin de bu emaneti onurla ve gururla taşımak için elinizden ne geliyorsa yapacağınıza, memleketimizi bir adım daha ileriye götürmek için her türlü özveriyi göstereceğinize cân-ı gönülden inanıyorum. Ve bunun için de hepinize şimdiden teşekkür ediyorum. Bizler millet olarak her daim tek yürek oldukça; zaferler, tarihimizde olduğu gibi günümüzde de bizimle olacaktır!”dedi.

Vali Ayhan konuşmasını, “Bu güzel duygularla 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 100. yıl dönümünü kutluyorum. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı için emek harcayan, gözünü kırpmadan can veren tüm askerlerimize, şehitlerimize, ordumuza sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyor, Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimizi de minnetle yâd ediyorum. Güzel günlerde bir arada olmak dileğiyle” diyerek tamamladı.
Tören hatıra fotoğrafı çekiminden sonra son erdi.

 

 

REKLAM ALANI