Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

ALİ SÖKMEN ‘DEN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

ALİ SÖKMEN ‘DEN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
06.03.2023
A+
A-

AK Parti İstanbul 27.Dönem Milletvekili A. Adayı Ali Sökmen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Ali Sökmen, mesajında şu ifadelere yer verdi;

İnsan hakları temelinde kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak için verdiği mücadelenin başlangıcı olan ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’, kadınlar için sosyal siyasi ve ekonomik anlamda bilinç oluşturulması için bir fırsat günüdür.

Toplumların gelişmişlik ölçülerinden biri, kadınlara verilen değer, aldıkları eğitim, ekonomik, siyasi, sosyal ve kültürel hayatta edindikleri yerdir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Türk kadınına büyük değer vermiş, Türk Kadını siyasi ve toplumsal hayatta birçok dünya devleti kadınından önce söz sahibi olmuştur.

Ancak, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumda daha fazla söz sahibi olmaları tüm toplumun birlikte hareket ederek duyarlılığını artırması ile mümkündür.

Gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşlarının katkı ve katılımları ile daha anlamlı ve amaca hizmet eder şekilde kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün, düzenlenen etkinliklerle farkındalık yaratarak, kadınların toplumda hak ettikleri gerçek değeri bulmalarına ve sorunlarına çare olmasını, katkı sunmasını arzuluyoruz.

Bu vesileyle başta şehit ve gazi anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk ve başarı dolu günler dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI