Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

ALMAN POLİSİ, BİR TÜRK VATANDAŞINI CASUSLUK NEDENİYLE DÜSSELDORF’DA GÖZ ALTINA ALDI!

ALMAN POLİSİ, BİR TÜRK VATANDAŞINI CASUSLUK NEDENİYLE DÜSSELDORF’DA GÖZ ALTINA ALDI!
25.09.2021
A+
A-

ALMAN POLİSİ, BİR TÜRK VATANDAŞINI CASUSLUK NEDENİYLE DÜSSELDORF’DA GÖZ ALTINA ALDI!

Almanya’da polisin geçen hafta ülkenin Düsseldorf şehrindeki bir otelde gözaltına aldığı Türk vatandaşının odasında silah, mühimmat ve FETÖ’ye yakın isimlerin bulunduğu bir listenin ele geçirildiği bildirildi.

Der Spiegel’in haberine göre polis, listede isimleri bulunan kişileri uyardı.

Özel kuvvetler tarafından gerçekleştirilen operasyonda Düsseldorf Oberbilk semtindeki “Niu Tab” otelinde saatler süren arama yapıldı.

Çevredeki sokaklar da operasyon sırasında yoğun bir şekilde kordon altına alındı ve yaklaşık 550 misafir, operasyon sırasında otelden uzak tutuldu.

Otel odasında bulunan listede isimlerin yanı sıra kişilere ilişkin başka kişisel bilgilerin de yer aldığı belirtiliyor.

İncelemeler devam ediyor

Polis müfettişleri şimdi bunun planlı saldırılar için mi yoksa casusluk operasyonları için bir tür hedef listesi mi olduğunu anlamaya çalışıyor.

Güvenlik yetkilileri, yakalanan Türk vatandaşından ele geçirilen cep telefonunu, sohbet mesajlarını ve sinyal verilerini inceliyor.

Ayrıca, bu kişi ve yakın çevresine ilişkin mali soruşturma da başlatılacağı kaydedildi.

Yakalanan kişinin kimliği ile ilgili ise herhangi bir bilgi bulunmuyor.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI