Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Andrey Klimov: Birleşik Rusya’nın uluslararası politikadaki girişimleri 60 partiyi ilgilendiriyor

Andrey Klimov: Birleşik Rusya’nın uluslararası politikadaki girişimleri 60 partiyi ilgilendiriyor
04.02.2024
A+
A-

Andrey Klimov: Birleşik Rusya’nın uluslararası politikadaki girişimleri 60 partiyi ilgilendiriyor
2024,

Kendisi, partinin Şubat ayı ortasında yeni sömürgeciliğin modern uygulamalarına karşı mücadeleyi destekleyenlerin katılacağı bir Forum düzenleyeceğini hatırlattı.
Program komisyonu toplantısında, Genel Konseyin uluslararası işbirliği komisyonu başkan yardımcısı, “Birleşik Rusya”nın uluslararası “Rusya Dostları Kulübü”nü geliştirdiğini ve yurtdışındaki yurttaşları desteklemek için çalışmaya devam ettiğini belirtti.

“Etkinliklerimiz St. Petersburg Ekonomi Forumu ve Rusya-Afrika Forumu çerçevesinde gerçekleşti. Avrasya Dostları Kulübü’nün sunumu İstanbul’da gerçekleşti. Uluslararası entegrasyon yapılarını genişletmeye devam ediyoruz. Özellikle BRICS+ parti konferansları düzenlendi ve benzer bir etkinliği Vladivostok’ta da hazırlıyoruz. Eşit ve ilgili bir diyaloğa hazır olan tüm ortaklarla işbirliği devam ediyor” dedi Andrey Klimov .

2023’teki çalışmanın önemli bir sonucunun, Dmitry Medvedev başkanlığında “Ulusların Özgürlüğü İçin” küresel hareketinin oluşumu için bir organizasyon komitesinin oluşturulması olduğunu ekledi. Kurucu forumun Şubat ortasında Moskova’da yapılması planlanıyor.

“Parti Başkanı’nın liderliğinde ASEAN’dan ortaklarla yapılan son uluslararası yuvarlak masa toplantısı, mevcut küresel türbülans döneminde bu konuların alaka ve önemini bir kez daha gösterdi. Partinin girişimlerine yönelik taleple ilgili benzer sinyaller Avrasya’nın diğer bölgelerinden, Afrikalı ve Latin Amerikalı ortaklardan da geliyor” dedi Andrey Klimov.

Birleşik Rusya Başkanı’nın Vietnam ve Laos’a yaptığı ziyaretler de Rusya politikasının partiler arası formatta desteklenmesi açısından özel önem taşıyordu.

Buna karşılık parti Yüksek Konseyi Başkanı Boris Gryzlov , Belarus’taki “Birleşik Rusya” halk programına göre Rusya-Belarus tarih komisyonunun kurulması konusunda bir anlaşma imzalandığını kaydetti.

“Okullar ve üniversiteler için bir dizi önemli tarihi olayın anlaşılmasındaki tutarsızlıkları ortadan kaldıracak birleşik bir tarih ders kitabı oluşturmaya çalışacak” diye açıkladı.

Partinin Devlet Duması seçimlerini kazandığı Birleşik Rusya’nın halk programı 351 madde içeriyor. Bunların uygulanması 2021’den 2025’e kadar planlanıyor. Belgenin oluşturulmasına ülke genelinde 2,5 milyondan fazla Rus katıldı. Bölge sakinleri önerilerini sosyal kurumlarda ve toplantılarda doldurulabilecek anketler aracılığıyla çevrimiçi olarak sundular.

Haziran 2023’te Birleşik Rusya, halkın programında 70’ten fazla değişiklik yaptı. Belgenin tüm bölümlerini tamamlıyorlar ve iki yeni bölümün ortaya çıkmasını sağlıyorlar: “Yeni bölgelerin geliştirilmesi” ve “Turizmin geliştirilmesi”.

Lugansk ve Donetsk Halk Cumhuriyetleri, Kherson ve Zaporozhye bölgelerinde halk programının bölgesel bölümlerini oluşturmak için parti adayları geçici geçici gözaltı merkezlerinde ve sosyal kurumlarda, avlularda ve işletmelerde toplantılar düzenledi. “Birleşik Rusya” bölümlerin içeriğini, yeni bölgelerin sosyo-ekonomik kalkınmasının ana hükümlerini düzenleyen Hükümet kararnamesi ile senkronize etti. Böylece yeni bölgelerde yaklaşık 3 bin sosyal tesis restore edilecek.

“Birleşik Rusya”, 2024-2026 federal bütçesinde sosyal politika ve ekonominin kilit alanlarına yönelik harcamalar sağladı. Devlet finansmanı, Cumhurbaşkanının talimatlarının ve partinin halk programının hükümlerinin uygulanması için kullanılacak.

Tüm öncelikli alanlarda harcamaların artırılması planlanıyor. Birleşik Rusya, Hükümet ve ilgili bakanlarla birlikte tüm değişiklikler üzerinde çalıştı. Toplam hacimleri neredeyse 140 milyar ruble.

Hoparlör
Klimov Andrey Arkadeviç
Klimov Andrey Arkadeviç
Rusya Federasyonu Federal Meclisi Uluslararası İlişkiler Federasyon Konseyi Komitesi Başkan Yardımcısı
#Klimov
#Gryzlov
#EP program komisyonu
#Uluslararası ilişkiler
#partiler arası kişiler
#partiler arası işbirliği
#halkın programı
#Medvedev
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-klimov-iniciativy-edinoj-rossii-v-mezhdunarodnoj-politike-vyzyvayut-interes-u-60-partij

 

 

REKLAM ALANI