Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Andrey Turchak, Birleşik Rusya’nın ana şubelerinin forumlarını başlattı

Andrey Turchak, Birleşik Rusya’nın ana şubelerinin forumlarını başlattı
02.02.2024
A+
A-

Andrey Turchak, Birleşik Rusya’nın ana şubelerinin forumlarını başlattı
02 Şubat 2024,

Parti Genel Konseyi Sekreteri Kirov bölgesindeki foruma katıldı – bu tür etkinlikler tüm bölgelerde yapılacak
Birleşik Rusya’nın Kirov bölgesindeki ana şubelerinin forumu, aileleri desteklemeye yönelik önlemlere, çocukların korunmasına ve çocukların rekreasyon organizasyonuna ayrıldı.

“Cumhurbaşkanımız 2024 yılını Aile Yılı ilan etti. Anneliğe ve çocukluğa destek olmaya ne kadar önem verdiğini biliyoruz. Birleşik Rusya, talimatlarının uygulanmasında aktif rol alacak. Yardımları genişletmek ve tüm çocuk ödemelerini ihtiyaç sahibi ailelere endekslemek, okullar, anaokulları inşa etmek ve elden geçirmek, çocuk sağlık kamplarını yeniden inşa etmek ve okullarda sağlık odalarını donatmak için çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızın ayrı bir alanı da bölgelerde çok işlevli aile merkezlerinin açılmasıdır” dedi Andrey Turchak .

Birincil sekreterlerin, aileleri desteklemeye yönelik federal ve bölgesel kararların yerel olarak nasıl uygulandığını izlemesi gerektiğini belirtti.

“Cumhurbaşkanının aile yarışmalarının kazananlarıyla yakın zamanda yaptığı toplantıda, bazı önlemlerin yalnızca kağıt üzerinde uygulandığına dair şikayetler vardı. Özellikle büyük ailelere tahsis edilen, bazen uygun altyapı olmadan tahsis edilen ücretsiz arsalardan bahsediyorduk. Sizden bu konuları kontrol altına almanızı, işe yaramayan bu tür destek önlemlerinin haritasını çıkarmanızı ve durumu düzeltmek için çözümlerinizi sunmanızı rica ediyorum” dedi Andrei Turchak.

Bir diğer çalışma alanı ise 2030 yılına kadar Demografik ve Aile Politikası Stratejisinin hazırlanmasına katılımdır.

Genel Konsey Sekreteri, “Önerileriniz, deneyimleriniz, belirli ailelerin sorunları, bunları çözme yolları – bunların hepsi özetlenecek ve bir strateji oluşturmak üzere Hükümete gönderilecek” diye vurguladı.

Andrey Turchak, federal, bölgesel ve yerel düzeylerde sivil girişimlere yönelik hibe desteğine yönelik bir dizi araç bulunduğunu hatırlattı. Seçim kuralları, yalnızca sosyal odaklı NPO’ların değil, aynı zamanda herhangi bir kamu kuruluşunun da yarışmalara katılmasına izin veriyor.

“Bu işin içinde en önemli branşlarımızın aktif olarak yer alabileceğini ve olması gerektiğini düşünüyorum. Bu özellikle kar amacı gütmeyen kuruluşlar için altyapının bulunmadığı uzak yerleşim yerleri için geçerlidir. Bunlar avlu düzenlemesi, oyun alanları, sokak aydınlatması kurulumu, egzersiz ekipmanları ve belirli vatandaş kategorilerine yönelik hedefli destek projeleri olabilir. Tüm genel sekreterleri bu etkinliğe aktif olarak katılmaya çağırıyorum. Başvuruların sunulmasını ve bu çalışmanın metodolojik organizasyonunu destekleme görevi, kamu destek merkezimize verilmiştir” dedi.

Andrey Turchak, konut sakinlerinin taleplerine hızla yanıt verilmesi ihtiyacına baş sekreterlerin dikkatini çekti. Sosyal ağlar ve anlık mesajlaşma programları dahil.

“Apartmanınızda yaşayan tüm büyük aileleri, ihtiyaç sahibi aileleri, özel askeri operasyona katılanların ailelerinin tüm sorunlu sorunlarını bizzat bilmelisiniz. Hiçbir sosyal hizmet bu görevi ve onların sorunlarını sizin kadar hızlı ve verimli bir şekilde çözemez” diye konuştu.

Buna karşılık, Birleşik Rusya’nın Kirov bölge şubesi sekreteri Vali Alexander Sokolov , 1 Nisan’a kadar bölgenin mevzuatta değişiklik yapması ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca büyük ailelerin bölgesel statüsünü yeniden düzenlemesi gerekeceğini kaydetti. Federal olanla aynı çizgide.

Ayrıca Kirov bölgesinin, ilk doğan çocukların annelerine yardım sağlayan ilk bölge haline geldiğini belirtti.

“Elbette askeri personelin ailelerine özel önem veriliyor. 36 bölgesel destek önlemi oluşturduk, Asker Aileleri Komitesi ile sürekli iletişim halindeyiz ve aslında her üç ayda bir güncel destek önlemleri alıyoruz” dedi Alexander Sokolov.

İnsani yardımların toplanması, cepheye ulaştırılması ve asker ailelerinin sorunlarının çözülmesinde yardımlarından dolayı gönüllülere ve MGER aktivistlerine teşekkür etti.

Ayrı ayrı, birincil işçilerin çalışmalarına odaklandı.

“2022’de Kirov bölgesi genelinde ana şubelerimizde büyük ölçekli bir yeniden başlatma gerçekleştirdik. Birinci basamak hizmetlerinin optimizasyonunu amaçlayan geniş çaplı bir yarışma başlatmaya karar verdik. Yarışma bütçesi oluşturuldu. Fonlar bölgede sosyal açıdan önemli projelerin hayata geçirilmesi için kullanılacak. Görevimiz mümkün olduğunca çok sayıda aktif sakini birincil kuruluşlar etrafında birleştirmektir. Ve kırsal kesimde yaşayanlar için, en iyi kırsal yerleşim için bir yarışmayı zaten duyurduk. Bölge departmanının sekreteri, bölge sakinlerinin katılma fırsatına sahip olması için sizden bu bilgiyi iletmenizi rica ediyorum” dedi.

Sonuç olarak, partinin Genel Konsey sekreteri, birincil sekreterler için nihai forumun Moskova’da yapılacağını söyledi.

Andrey Turchak, “En iyi sekreterleri davet edeceğiz ve deneyimlerin ve sonuçların paylaşılacağı bir platform sağlayacağız” dedi.

Hoparlör
Turçak Andrey Anatolyeviç
Turçak Andrey Anatolyeviç
Parti Genel Konseyi Sekreteri, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Birinci Başkan Yardımcısı
#Turçak
#Sokolov
#Kirov bölgesi
#bölgeler
#ilköğretim bölümleri
#forum
Kamu resepsiyonu
Bir istek oluştur

kaynak:https://er.ru/activity/news/andrej-turchak-dal-start-forumam-pervichnyh-otdelenij-edinoj-rossii

 

 

REKLAM ALANI