Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

AVRUPA’DATELEVİZYON VERGİSİNİN AYLIK 17,50,-EURO’DAN, 18,36,-EURO’YA YÜKSELTİLMESİNİ GEÇİCİ OLARAK ONAYLADI‼️

AVRUPA’DATELEVİZYON VERGİSİNİN AYLIK 17,50,-EURO’DAN, 18,36,-EURO’YA YÜKSELTİLMESİNİ GEÇİCİ OLARAK ONAYLADI‼️
08.08.2021
A+
A-

ALMANYA’DA ANAYASA MAHKEMESİ TELEVİZYON VERGİSİNİN AYLIK 17,50,-EURO’DAN, 18,36,-EURO’YA YÜKSELTİLMESİNİ GEÇİCİ OLARAK ONAYLADI‼️

Almanya’da Sachsen-Anhalt Eyaleti televizyon vergisini aylık 18,36,-Euro’ya yükseltilmesini sene başında engellemişti ve Federal Anayasa Mahkemesi bu böyle olmaz dedi ve ARD, ZDF, Dutschlandradio’nun talebine geçici olarak onay verdi.

Karlsruheli mahkeme kararına; Sachsen-Anhalt Eyaleti’nin devlet sözleşmesinde anayasayla garanti altına alınan yayın hürriyetini ihlal ettiğini ve devlet sözleşmesini onaylamadığını gerekçe gösterdi ve yeni bir düzenleme oluncaya kadar kararın geriye dönük 20 Temmuz’dan geçerli olmak üzere televizyon vergisi aylık 0,86,-Cent zamlanarak, 18,36,-Euro olarak ödenecek. Karar No.: (Az. 1 BvR 2756/20 u.a.)

Almanya’da devlet televizyon ve radyo kanalları için televizyon vergisi ana gelir kaynağı. 1 Ocak 2013’den bu yana her hane için aylık 17,50,-Euro olarak ödenmesi zorunlu. Sene başında 18,36,-Euro’ya yükseltilecekti ve Sachsen-Anhalt Eyaleti’nin itirazı üzerine ertelenmişti.

Bugün Karlsruhe’de ki Anayasa Mahkemesi’nin verdiği kararla; 20 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak şartıyla ve bir sonraki değişikliğe kadar Almanya’da televizyon vergisi olarak bilinen ödeme aylık 18,36,-Euro olarak ödenecek.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI