Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

BAŞKAN SADIK TÜRK `DEN KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NIN 47. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

BAŞKAN SADIK TÜRK `DEN KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NIN 47. YIL DÖNÜMÜ MESAJI
20.07.2021
A+
A-

Başkarcı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Adayı Gökdelen Havacılık Ve Atak Bilişim Savunma Sanayi Teknolojileri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Genç Liderler Hareketi ve TUSPAK Genel Başkanı Sadık Türk, Kıbrıs Barış Harekâtı’ nın 47. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda.

Türk, “Kahraman ordumuzun 20 Temmuz 1974 tarihinde gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünü Barış ve Özgürlük Bayramı olarak Kıbrıs’taki Türk soydaşlarımızla birlikte kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşıyoruz.

20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’yla Kıbrıs Türk halkına yapılan haksızlıklar ve zulümler sonlandırılmış, Kıbrıs Türk’ü özgürlüğüne kavuşturulmuş, can güvenliği sağlanmış, geleceği ve egemenliği teminat altına alınarak barışı, istikrarı ve huzuru sağlanmıştır.

Barış harekâtıyla aynı zamanda Kıbrıs Türk’ünün temel hakları çiğnendiğinde, özgürlüğü tehdit edildiğinde, varlık ve bekasına kast edildiğinde nelerin göze alınabileceği de tüm dünyaya gösterilmiştir.

Kıbrıs Türk halkının tüm imkânsızlıklara, yaşanan acı ve kayıplara rağmen istiklali ve istikbali uğruna verdiği mücadele gösterdiği irade her türlü takdirin üzerindedir.

Ancak, varlıklarını korumak için verdikleri mücadele nedeniyle Kıbrıslı Türk kardeşlerimiz maalesef uzun zamandır hak etmedikleri ve hiçbir yasal ve meşru dayanağı olmayan bir ambargo ve izolasyona mahkûm edilmektedirler.

Kıbrıs Türklerinin her alanda maruz kaldıkları bu kısıtlamaların uluslararası toplum tarafından ortadan kaldırılması hepimizin ortak arzusu ve Türk dış politikasının da temel önceliklerindendir.

Tüm Türk halkı gibi İzmirlilerin de her zaman ve her konuda tarihî, sosyolojik, etnik köken, din gibi birçok anlamda bizimle bir olan Kıbrıs Türk’ünün yanında olduklarını bir kez daha vurgulamak istiyorum.
En zor zamanlarında bile dünyaya sebat, sadakat ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini gösteren Türk milleti, bu hususta da karşılaştığı zorlukları ve önüne çıkabilecek engelleri geçmişte olduğu gibi yine aynı güçle aşacağına yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Kıbrıs Türk’ünün istiklaline, istikbaline ve varlığına yönelik girişimleri ilelebet bertaraf eden 20 Temmuz 1974 Barış Harekâtı’nın 47’inci yıl dönümünde Kıbrıs Türk halkının Barış ve Özgürlük Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı uğruna mücadele eden özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ü, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı, ebediyete irtihal eden dava arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum.

Hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluk içinde bir yaşam diliyorum.
Kıbrıs Türk Halkına sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI