Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

BAŞKAN SAMANCI `DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN SAMANCI `DAN 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI
02.12.2021
A+
A-

SERVET SAMANCI-AĞRI
Ağrı İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Nuri Samancı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Samancı, yayınladığı mesajda; “Kimimiz doğuştan kimimiz sonradan engelli oluyoruz. Hepimiz birer engelli adayıyız.

Engelli vatandaşlarımızın da kendi kendine yetmeleri ve her birey gibi tüm imkânlardan yararlanmaları olması gereken bir husustur.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şiarıyla hareket eden Ak Parti Hükûmetleri, sosyal devlet ilkesinin gereği olarak her daim engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerine önem ve öncelik vermiştir. 2005 yılında Ülkemizde çıkartılmış olan ’engelliler hakkında kanun’ ile tarihi bir düzenleme yapılmıştır. Bu kanunla eğitim hizmetinde bakım hizmetine, istihdamdan ayrımcılığın önlenmesine kadar engellilerimizi ilgilendiren pek çok konuda haklarını teslim edilmiştir.

Gelenekleri güçlü ve insan odaklı bir kültüre sahip olmamız nedeniyle tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyorum.

Bu düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum.” Dedi.

 

REKLAM ALANI