Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

BAŞKAN YÜRÜKSOY’ DAN AZERBAYCAN’IN 2.CUMHURBAŞKANI EBULFEZ ELÇİBEY’İN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ MESAJI

BAŞKAN  YÜRÜKSOY’ DAN  AZERBAYCAN’IN 2.CUMHURBAŞKANI EBULFEZ ELÇİBEY’İN ÖLÜM YILDÖNÜMÜ MESAJI
22.08.2021
A+
A-

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA
Konu ile alakalı paylaştığı mesajında Turan Teşkilatı Genel Başkanı Neslihan YÜRÜKSOY Azerbaycan’ın 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’i ölümünün 21. yıldönümünde rahmetle anıyoruz” dedi.

Yürüksoy “Azerbaycan’ın ikinci Cumhurbaşkanı Ebülfez Elçibey’i ölümünün 21. Yıldönümünde bir kere daha rahmetle anıyoruz. Elçibey, Türk Dünyasının Türk gibi düşünen liderlerinden biridir. Elçibey yaşadığı sürece tek hedefi Türk Birliği oluşturmaktı. Özellikle Türkiye ile Azerbaycan halkının birleşmesi ile yaklaşık 110 milyonluk bir Türk gücünün oluşmasını istiyordu. Azerbaycan Devletinin bağımsızlığı için çalışan ve hedefine ulaşan Büyük lider Ebülfez Elçibey’i Hakka yürüyüşünün yirmi birinci senesinde şükran, minnet ve saygı ile anıyoruz.” dedi.

Yürüksoy,” Türklüğün unutulmaz askeri olan, Sırtındaki kutlu yükü layıkıyla taşıyan Elçibey, kendisinden çok büyük işler beklediğimiz bir çağda Türkçüler Ordusundan vazife şehidi olarak ayrılarak Tanrı’ ya Turan İçin Elçi gitmiştir. Elçibey, Nur İçinde Yat! Kefenin Türk Bayrağı, Durağın Türk Uçmağı, Konağın Tanrı Dağı, Bulağın Orkun Irmağı Olsun !”şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI