Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

BİRECİK BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT MİRKELAM `DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

BİRECİK BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT MİRKELAM `DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI
14.07.2023
A+
A-

BİRECİK BELEDİYE BAŞKANI MAHMUT MİRKELAM `DAN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Açıklama yok.

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, mesajında şu ifadelere yer verdi;

15 Temmuz Demokrasi Destanı’nı Yazan Aziz Birecikli Hemşehrilerim;

2016 yılının 15 Temmuz’unda, devletimiz ve milletimiz, demokrasiyi hiçe sayan, Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş büyüklükte, hain bir saldırıya maruz kalmıştır. Milletimizin vergileriyle alınan tanklarımızı, uçaklarımızı, helikopterlerimizi ve silahlarımızı, yine devletimizden maaş alan asker görünümlü hainler halkımıza çevirerek, düşmanlarımızın harp sahalarında bile yapamadıkları alçaklığı aziz milletimize reva görmüşlerdir.

O gece, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen hain darbe ve ülkeyi bölme girişimi, hamdolsun ki; Cenab-ı Allah’ın lütfu, Sayın Cumhurbaşkanımızın cesareti ve üstün liderliğiyle, harekete geçen yüce milletimiz; tankın, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilmiş, o karanlık gecenin sabahını aydınlığa çevirmiştir.

Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal ettiklerinde Yunanlılara ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin’i çıkaran bu aziz millet, 15 Temmuz gecesi Ömer Halisdemir gibi yiğitleri çıkarmış, 250 şehit verdiğimiz o gece, 2.200’e yakın vatandaşımızda yaralanarak gazilik şerefine ulaşmıştır.

Vatanımız, milletimiz ve devletimiz uğrunda can veren aziz şehitlerimiz ve yine bu uğurda canını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimiz, unutmayınız kalbimizdeki yeriniz apayrıdır. Sizlere minnettarız, emanetiniz emanetimizdir. Gözünüz arkada kalmasın. Sizlerin sahip çıktığı gibi bizler de sahip çıkacağız ve namerdin elini değdirmeyeceğiz bu aziz vatana, bu aziz bayrağa.

Yiğitlerimizin kanlarıyla sulanan mukaddes vatanımızı ve bizi “biz” yapan değerlerimizi kıyamete dek koruyacağız. Hamdolsun, 7 yıl önce olduğu gibi bugün de bu uğurda canlarını hiç düşünmeden feda edecek, milyonlarca vatansever evlada sahibiz.

Başta “Milli İrade” mücadelesinin baş kahramanlarından Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 15 Temmuz’u unutmayıp, unutturmayan siz değerli Birecikli hemşehrilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI