Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

ÇÖLYAK VE PKU HASTALARINA GIDA DESTEĞİ SÜRÜYOR

ÇÖLYAK VE PKU HASTALARINA GIDA DESTEĞİ SÜRÜYOR
16.02.2022
A+
A-

ÇÖLYAK VE PKU HASTALARINA GIDA DESTEĞİ SÜRÜYOR

 

Şanlıurfa genelinde bulunan Çölyak ve Fenilketonüri hastalarına yönelik desteğini sürdüren Haliliye Belediyesi, hasta ve hasta yakınlarına içerisinde glütensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolileri dağıtıyor.

Bir 5 kişi görseli olabilir
Haliliye Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.
Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatları doğrultusunda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Glutensiz Ekmek Fırını, Şanlıurfa genelindeki çölyak hastaları için ekmek üretimini sürdürüyor. Bölgede ilk ve tek olan Glutensiz Ekmek Fırınında yıllık yaklaşık 650 bin adet ekmek dağıtımı yapılırken, Çölyaklılara yönelik gıda kolisi desteği de veriliyor.
Gıda desteği almak için Haliliye Belediyesi Sosyal Yardım Tesisine gelen hasta ve hasta yakınlarına, Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Erol ve Şanlıurfa Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan tarafından gıda kolileri dağıtıldı. Çölyak ve PKU’lulara 3 aylık periyotlar halinde verilen kolilerde ise glütensiz gıda ürünleri yer aldı.

Bir 7 kişi, ayakta duran insanlar ve yazı görseli olabilir
Haliliye Belediyesi’nin Glutensiz Ekmek Fırını ve gıda paketleri ile Çölyak ve PKU’luların daima yanında olduğunu belirten Çölyak Dernek Başkanı Hasan Doğan, Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a teşekkür etti. Dernek Başkanı Doğan, “Haliliye Belediye’mizde glütensiz ekmek ve glütensiz gıda kolisi dağıtımı yapıyoruz. Haliliye ilçemizde 400 tane çölyaklı kardeşimiz ikamet ediyor. Kolilerin içerisinde 9 çeşit glütensiz malzeme var. Bunları periyodik şekilde dağıtıyoruz. Bunun yanında her ay çölyaklıların kartına 30 ekmek hakkı yükleniyor. Haliliye’nin Glutensiz Ekmek Fırını Türkiye’de 4. sırada. 2 bin 45 vatandaşımız Şanlıurfa’da glutensiz besleniyor. En önemlisi de bunlar ücretsiz dağıtılıyor, Türkiye’de bir ilk. Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat’a, Başkan Yardımcımız Mehmet Erol’a ve ekibine çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Glutensiz ürünlerin yer aldığı gıda kolilerini alan hasta ve hasta yakınları ise Haliliye Belediyesi tarafından sunulan hizmet dolayısıyla Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’a ve ekibine teşekkür etti.

 

REKLAM ALANI