Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tatlısu Belediyesi’nin düzenlediği 16. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali’ne katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tatlısu Belediyesi’nin düzenlediği 16. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali’ne katıldı
13.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tatlısu Belediyesi’nin düzenlediği 16. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivali’ne katıldı

.2023

 

 

 

Harnupa sahip çıkılmalı ve tanıtımı yapılmalı

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 16. Uluslararası Tatlısu Harnup Festivalinde yaptığı açıklamada, Tatlısu Bölgesi’nde yaşanan gelişmelerin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar, doğal güzellikleri, harnup, zeytin ve diğer tarımsal ürünleriyle bölgede güçlü bir ziraat potansiyeli olduğuna işaret etti.

Son yıllarda harnup fiyatıyla ilgili çalışmalar olduğunu ve iyi netice alınacağına inandığını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, harnupa sahip çıkılıp, yeni ekimler yapılmasının önemine dikkat çekti.

 

 

Ülkemizde dünyanın en kaliteli harnupların bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, harnup festivali gibi etkinliklerde, harnupa sahip çıkıp ve tanıtım yapmanın Tarım Bakanlığı yanında diğer sivil toplum örgütlerinin de görevi olduğunu dile getirdi.

Tatlısu Belediyesi himayelerinde farklı kültürel etkinliklerin de yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, harnup festivalinin, esnafın ve bölge halkının buluşması, üretilenlerin sergilenmesi ve satışı açısından da önemli olduğunu kaydetti.

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Tatslısu Belediyesi ile ortak çalışmalarda yaptıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, “Sıfır atık” projesiyle geri dönüşüm ve kullanımla ilgili yürütülen projeye önem verdiklerini vurguladı.

 

 

 

KKTC’nin en güzel yerlerinden biri olan Tatlısu Bölgesi’nde inşaat sektöründe yapılan yatırımlarla ekonomik olarak gelişimeler yaşandığına da işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, imar yasalarına uygun olarak kontrollü bir şekilde gelişmeyle, çevreye duyarlı olarak kalkınmanın gerektiğine belirtti.

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-tatlisu-belediyesinin-duzenledigi-16-uluslararasi-tatlisu-harnup-11465

 

REKLAM ALANI