Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof Dr Turgay Avcı ve YÖDAK üyelerini kabul etti

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof Dr Turgay Avcı ve YÖDAK üyelerini kabul etti
04.08.2023
A+
A-

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Yükseköğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon ve Koordinasyon Kurulu (YÖDAK) Başkanı Prof Dr Turgay Avcı ve YÖDAK üyelerini kabul etti

 

 

 

.2023

 

“Yükseköğrenim, insan kaynağı, alt yapı ve çağdaş yatırımlarla gelişmeye devam ediyor”

 

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, üniversitelerin ülkenin gururu olduğuna işaret ederek, akademik gelişimin yanı sıra elde edilen tecrübe, birikim ve insan kaynaklarıyla ülke tanıtımı yapıldığını söyledi.

 

 

 

 

 

KKTC’de üniversiteler kurulduğundan beri 100 bini aşkın mezun verildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, uluslararası öğrencilerin ülkelerine döndüğünde fahri bir elçi gibi hareket ettiklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, yükseköğrenim açısından YÖDAK kontrolünde üniversitelerde yeni programların açılmasının önemli olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

 

Pandemi döneminde üniversitelerin kapatıldığını ve uzaktan eğitime geçildiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, o dönem elde edilen tecrübelerden yararlanılarak ve iletişimden faydalanılarak, akademik çalışmaların dünya ile aynı anda takip edilip ve paylaşılabileceğini böylece ülkeye uygulanan engellemelerin aşılabileceğini kaydetti.

 

 

 

 

 

KKTC’nin, insan kaynağı, alt yapısı ve çağdaş yatırımlarıyla bir eğitim adası olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Coğrafya ve saat dilimi olarak önemli bir yerdeyiz bu nedenle Ticaret ve eğitimde avantajlıyız. Hava, doğa ve iklim güzel bunlar eğitimi cazibe haline getiriyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeye gelen 50’den fazla öğretim görevlisi ve 144 ülkeden gelen öğrencilerin farklı kültürlerle kişisel gelişime katkıda bulunduğunu kaydetti.

 

 

 

 

 

 

Üniversitelerde eğitim kalitesini yükseltmek için YÖDAK’a büyük görevler düştüğünü anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, YÖDAK’a atanan yeni üyelerle çalışmaların da hızlandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, YÖDAK başkanı ve üyelerine çalışmalarında başarılar diledi.

YÖDAK Başkanı Turgay Avcı da konuşmasında, YÖDAK olarak hedeflerinin yükseköğrenimin kalitesinin artması, öğrencilerin huzurlu ve mutlu kalabilmesi ve üniversitelerin dünyaya açılmasının desteklenmesi olduğunu söyledi. Turgay Avcı, YÖDAK’ın 2 üyesinin de göreve başlamasıyla kısa bir süre içinde 100’den fazla kararı oy birliği ile aldıklarını ifade etti.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-yuksekogretim-planlama-denetleme-akreditasyon-ve-koordinasyon-kurulu-11358

 

 

REKLAM ALANI