Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Lapta İlkokulu’nda Türkçe Tamamlama Kursu diploma törenine katıldı

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Lapta İlkokulu’nda Türkçe Tamamlama Kursu diploma törenine katıldı
21.03.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Lapta İlkokulu’nda Türkçe Tamamlama Kursu diploma törenine katıldı
.2024

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, Kurucusu olduğu Bellapais Inner Wheel öncülüğünde, Milli Eğitim Bakanlığı ve Girne Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 60 Yaş Üstü Tazelenme Üniversitesi işbirliğinde Lapta İlkokulu’nda yabancı öğrencilere yönelik düzenlenen “Türkçe Tamamlama Kursu” diploma törenine katıldı.
facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi ve Bellapais Inner Wheel Kulübü’nün Kurucu Başkanı Sibel Tatar, diploma töreninde yaptığı konuşmada, ülkemize yerleşen yabancı ailelerin çocuklarına daha iyi iletişim kurması ve sosyal hayata katılımları için Türkçe öğrenmelerine yardımcı olmanın önemine dikkat çekti.

Sibel Tatar, bu güzel amaç için pilot okul seçilen Lapta İlkokulu’nda başarılı bir şekilde Türkçe eğitimi verildiğini belirterek,
Eğitim Bakanlığı ve duyarlı sivil toplum örgütleriyle birlikte bu gibi projelerin artması gerektiğine dikkat çekti.

Kurucu başkanı olduğu Bellapais Inner Wheel Kulübü’nün yaptığı çalışmadan gurur duyduğunu belirten Sibel Tatar, öğrencilere bu fırsatı sağladığı için Milli Eğitim Bakanlığı, Bellapais Inner Wheel Kulübü ve 60 Yaş Üstü Tazeleme Üniversitesi yetkilileri ile öğretmenlere teşekkür etti, kursu tamamlayıp diploma alan öğrenciler tebrik etti.

Bellapais Inner Wheel Kulübü Başkanı Berrin Avunduk ise konuşmasında sivil toplum örgütü olarak toplum faydasına projeler yaptıklarını belirterek, çocuklara eğitim veren öğretmenlerin, ikinci üniversitelerini okurken, gönüllü olarak öğrencilere Türkçe desteği verdiğini ve 12 öğrencinin diploma almaya hak kazandığını söyledi.

Girne Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 60 Yaş Üstü Tazelenme Programı Yöneticisi Yrd. Doc. Dr. Emete Toros da konuşmasında, Lapta İlkokulu’nun pilot bölge seçildiğini ifade ederek, çalışmanın diğer okullarda da devam etmesini ve daha çok yabancı öğrencinin Türkçe öğrenmesini temenni etti.

Lapta İlkokulu Müdürü Nihat Oral konuşmasında, Türkçe bilmeyen öğrencilere verilen A1 seviyesindeki 3 ay süren temel Türkçe eğitimi kurslarının tamamlandığını belirterek, okul olarak başlangıcı devam ettirip öğrencilerin Türkçe seviyelerinin daha iyi seviyelere yükselmesini sağlayacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Türkçe kursunu tamamlayan öğrencilere diplomaları takdim edildi.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatarin-esi-sibel-tatar-lapta-ilkokulunda-turkce-tamamlama-12137

 

 

 

 

REKLAM ALANI