Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Cumhurbaşkanı Tatar gençlerle birlikte ,Cumhurbaşkanı Tatar: “Gezilerimde KKTC’ye sahip çıkan bir gençlik görüyorum”

Cumhurbaşkanı Tatar gençlerle birlikte ,Cumhurbaşkanı Tatar: “Gezilerimde KKTC’ye sahip çıkan bir gençlik görüyorum”
11.04.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar gençlerle birlikte
10.04.2023
Cumhurbaşkanı Tatar: “Gezilerimde KKTC’ye sahip çıkan bir gençlik görüyorum”

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, geçtiğimiz hafta içerisinde gerçekleştirdiği Yeni İskele Bekirpaşa Lisesi ve Değirmenlik Lisesi ziyaretlerinin ardından, bugün de Yeni Erenköy Lisesi ve Karpaz Meslek Lisesi ile “Gençlerle Sohbet” programlarına devam etti.

Ülkenin her köşesindeki gençlerle devam eden “Gençlerle Sohbet” toplantılarında bu kez de Yeni İskele, Mesarya ve Karpaz bölgesindeki gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tatar, yoğun programı içinde gençlere de vakit ayırarak onlarla bir araya geldi.

Beraberindeki, Orta Eğitim Dairesi Müdürü Cengiz Uzun ile birlikte İskele Bekirpaşa Lisesi’ni ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, öğrenci konseyi ve Okul Müdür Vekili Sıdıka Aktu tarafından karşılandı.
Okul öğrencileri ile sohbetinde, hayatın çok çabuk geçtiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “insanın en hatırı sayılan arkadaşlarını, okul yıllarında” edindiğini belirterek bu arkadaşlık ve dostluğun, gençlerin hayatı boyunca çok değerli olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, öğrencilerin derslere önem vermesi gerektiği gibi spor, müzik, sanat, kültür ve sosyal faaliyetlerle güçlü olabilmenin, gençlerin ilerideki kariyerlerinde ve toplum içindeki pozisyonlarına büyük katkısı olacağını belirtti.

“Bu devlete, bu ülkeye sarılarak bu ülkeyi severek…”

Bir süre sonra bugünün gençlerinin bu ülkeyi yöneten kişiler olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar bu devlete, bu ülkeye sarılarak bu ülkeyi severek çalışmanın en büyük nimet olduğunu belirtti. Gençlerin merak ettiği konulardaki sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Tatar, ardından okuldaki yabancı kökenli öğrencilerle de sohbet ederek gençlerle fotoğraf çektirdi.
Değirmenlik Lisesi ziyaretinde ise yine okul kaptanı, öğrenci konseyi ile Okul Müdürü Hale Günay tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Tatar, öğrenciler tarafından zeytin dalı ile tütsülendi. Bir süre okul öğretmenleri ve personeli ile sohbet eden Cumhurbaşkanı Tatar, ardından öğrencilerle bir araya gelerek bir sohbet gerçekleştirdi.

“Birbirinize sevgi, saygı ve muhabbetle yaklaşın”

Toplum içinde güvenilir olmanın, iyi karakter sahibi olmanın ve sözünü tutan bir birey ve güvenilir bir kişi olarak var olmanın önemine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar gençlere, birbirlerine sevgi, saygı ve muhabbetle yaklaşmalarının değerinden bahsetti. Hayvancılıktan, toplu taşıma sorunlarına kadar çeşitli konularda gençlerden gelen soruları cevaplayan Cumhurbaşkanı Tatar, gençlerden kendilerini geleceğe iyi hazırlayan bireyler olmalarını istedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, bugün Karpaz bölgesindeydi

Bugün gerçekleştirilen Karpaz bölgesindeki iki ziyarette ise Cumhurbaşkanı Tatar Yeni Erenköy Lisesi ve Karpaz Meslek Lisesi’nden gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Tatar, öğrenci konseyleri yanında Yeni Erenköy Lisesi’nde Müdür Mustafa Çırakoğlu ve Karpaz Meslek Lisesi’nde Müdür Cumali Avcı tarafından karşılandı.

“Gelecek gençlerin”

Karpaz bölgesinin doğası ve insanının güzelliğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Tatar, Karpaz bölgesinin turizm potansiyelinin önemine dikkat çekerek her iki sohbet toplantısında da hayat boyu eğitimin önemini vurguladı.

Yeni Erenköy Lisesi’nde gençlerle sohbetinde çevreye duyarlı olmanın önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar, ülkeyi çok sık dolaşan bir Cumhurbaşkanı olarak okullara yaptığı ziyaretlerin kendisine bambaşka bir mutluluk verdiğini, çünkü gençleri bir arada görmenin umudunu artırdığını ve çok başarılı gençler gördüğünü ifade ederek; “Gelecek onlarındır” dedi.

 

 

 

 

 

“Yaşanan 60 yılı geri saramayız…”

Kumyalı köyünde bulunan Karpaz Meslek Lisesi’nde gerçekleştirilen sohbet toplantısında ise üretebilmenin, toplumun değerli bir bireyi olabilmenin, toplumun gelişmesine katkı koyabilmenin ve mutlu olabilmenin, hayatımızın gayesi olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Gençlere tavsiyem; bu ülkeye, bu cennet vatana sahip çıkmalarıdır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesine işaret ederek; “Yaşanan 60 yılı geri sarmamız mümkün değildir” dedi. Gençlerin sorduğu bir soru üzerine Ukrayna Savaşı’ndan sonra güzel sözlere değil, jeopolitik gerçeğe bakılması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Türkiye’nin garantörlüğü, Kıbrıs Türkü için kırmızı çizgidir. Bu çağda yüz binlerce Ukraynalı ölürken, NATO’su da Amerika’sı da sadece seyirci kaldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin dört bir yanında gençler, eğitimciler ve halkla bir araya geldi

Ülke genelinde şu ana kadar 16 okulu ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, okullarda binlerce gençle yüz yüze görüşüp soru, talep ve önerilerine cevap verdi; eğitimciler ve halka bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyip görüşlerini paylaştı.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-tatar-genclerle-birlikte-10903

 

 

 

REKLAM ALANI