Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Cumhurbaşkanlığı açıklaması:

Cumhurbaşkanlığı açıklaması:
10.03.2023
A+
A-

 

 

 

Cumhurbaşkanlığı açıklaması:

2023

 

 

 

 

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing button

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar BM Genel Sekreteri Yardımcısı görüşmesi öncesi Colin Stewart’ı kabul edecek

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Misyon Şefi Colin Stewart’ı 10 Mart Cuma günü saat 15.00’te, Siyasi İşlerden Sorumlu BM Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo’nunönümüzdeki hafta adayı ziyareti öncesinde, bu ziyarete ilişkin detayları ele almak üzere kabul edecektir.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Tatar’ın Genel Sekreter Yardımcısı DiCarlo’yu kabulü 15 Mart Perşembe öğleyin saat 12.00 için planlanmıştır. Cumhurbaşkanı Tatar DiCarlo ile gerçekleştireceği görüşmede, Genel Sekreter Guterres’in de teyit ettiği üzere, iki Taraf arasında yeni resmi müzakerelerin başlayabilmesi için ortak zemin bulunmadığı gerçeğinden hareketle ortak zeminin ancak iki tarafın egemen eşitliğinin ve eşit uluslararası statüsünün teyidiyle gerçekleşebileceğini anlatacaktır. Cumhurbaşkanı Tatar iki Taraf ve üç garantör devlet dışında, AB dahil, üçüncü tarafların BM Genel Sekreteri tarafından yürütülmekte olan iyi niyet misyonuna müdahil olmalarının süreci daha da karmaşık hale getireceği tespitiyle böylesine bir düşünceye karşı olduğunu da Di Carlo’ya aktaracaktır.
Ortak zemin olup olmadığı çalışmaları devam ederken, Kıbrıs Türk Tarafının iki Halkın günlük yaşamını ilgilendiren, aynı zamanda bölgemize de olumlu yansımaları olacak işbirliklerinin geliştirilmesini desteklediği ve bunun da sadece söylemle değil yazılı iş birliği önerileri olarak tarafımızca ortaya konduğunu DiCarlo’ya hatırlatılacaktır.
Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız BM Genel Sekreteri Gurerres aracılığıyla Rum liderliğine iletmiş olduğumuz iş birliği alanlarının ortak menfaat sağlanacak şekilde ileriye götürülmesi konusunda BM’den aktif destek beklediğimizi de vurgulayacaktır.

 

 

 

Rum liderin 23 Mart’ta gerçekleştireceği Brüksel temasları kapsamında Genel Sekreter Guterres ile de görüşme talebinde bulunduğu anlaşılmaktadır. Böyle bir görüşmenin yapılacağının ortaya çıkması halinde, yerleşik uygulama ve karşılıklılık esası uyarınca, aynen 2021 Haziran ayında yapıldığı gibi, Cumhurbaşkanımızla da gerçekleştirilecek görüşmenin detayları ele alınacaktır.

Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskanligi-aciklamasi-10772

 

 

REKLAM ALANI