Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Devlet başkanı Arnavutluk Cumhurbaşkanı ile görüştü

Devlet başkanı Arnavutluk Cumhurbaşkanı ile görüştü
13.09.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Uluslararası topluluk

Devlet başkanı Arnavutluk Cumhurbaşkanı ile görüştü

2023
Resmi bir ziyaret için Kazakistan’a gelen Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay için Akorda’da resmi karşılama töreni düzenlendi.

 

 

 

İki devletin başkanları, şeref kıtası başkanından bir karşılama raporu aldı ve Kazakistan ve Arnavutluk’un milli marşları çalındı. Kassym-Jomart Tokayev ve Bayram Begay, resmi heyet üyelerini tanıştırdı.

 

 

Daha sonra Kazakistan ve Arnavutluk liderleri dar formatta müzakerelerde bulundu. Kassym-Jomart Tokayev, daveti kabul ettiği ve Kazakistan’ın başkentini ziyaret ettiği için Arnavutluk Cumhurbaşkanı’na teşekkür etti.

– Bu, Arnavutluk Cumhurbaşkanı’nın Kazakistan’a yaptığı ilk ziyarettir. Bu ziyaret karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi açısından son derece önemlidir. Kazakistan ülkenizle daha yakın ilişkiler kurmakla çok ilgileniyor. Karşılıklı çıkarların olduğu birçok alanda karşılıklı yarar sağlayan işbirliği ve bağlar geliştirme fırsatına sahip olduğumuza inanıyoruz. Ziyaretinizin, ülkelerimizin diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 30. yıldönümünü kutlamasından sadece iki hafta önce gerçekleşmesi çok semboliktir.” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

 

 

 

Arnavutluk Cumhurbaşkanı da Astana’yı ziyaret etme daveti ve gösterilen konukseverlik için Kassym-Jomart Tokayev’e şükranlarını sundu.

– Kazakistan’da olmaktan çok mutluyum. Davetiniz için teşekkür ederim. Bu ziyaret, sizin de belirttiğiniz gibi, diplomatik ilişkilerimizin 30’uncu yılına denk geliyor. Bu, siyasi ilişkilerimizin iyi düzeyde olduğunu, artık daha fazla çalışmamız, ekonomik iş birliği fırsatlarını bulmamız gerektiğini gösteriyor. Bayram Begay, “Sizi Arnavutluk’u ziyaret etmeye davet ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-peregovory-s-prezidentom-albanii-78249

 

 

REKLAM ALANI