Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Devlet başkanı Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile görüştü

Devlet başkanı Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile görüştü
22.09.2023
A+
A-

 

 

 

Olaylar

Uluslararası topluluk

Devlet başkanı Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile görüştü

2023

BM Genel Merkezi, New York, ABD

Kassym-Jomart Tokayev’in 78. BM Genel Kurulu oturum aralarında gerçekleştirdiği ikili görüşmeler serisi, Estonya Cumhurbaşkanı Alar Karis ile yapılan görüşmelerle devam etti.

 

 

Görüşmede iki ülke arasında çeşitli alanlardaki işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik görüşler ele alındı.

 

 

 

Devletimizin başkanı muhatabına, yabancı yatırımı çekmeyi ve korumayı amaçlayanlar da dahil olmak üzere Kazakistan’daki büyük ölçekli sosyo-ekonomik dönüşümler hakkında bilgi verdi.

Taraflar, ortak çıkar alanlarında işbirliğini daha da derinleştirme yönündeki karşılıklı arzularını doğruladılar ve karşılıklı ziyaretler yapmak üzere karşılıklı davetlerde bulundular.

 

 

 

 

Başkanlar ayrıca uluslararası gündemdeki güncel konuları ve BM, AB ve AGİT aracılığıyla çok taraflı etkileşimi de gözden geçirdiler.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-provel-peregovory-s-prezidentom-estonii-alarom-karisom-1983747

 

 

 

 

 

REKLAM ALANI