Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Devlet başkanı Kazakhtelecom JSC Yönetim Kurulu Başkanı Kuanyshbek Yesekeev’i kabul etti

Devlet başkanı Kazakhtelecom JSC Yönetim Kurulu Başkanı Kuanyshbek Yesekeev’i kabul etti
17.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı Kazakhtelecom JSC Yönetim Kurulu Başkanı Kuanyshbek Yesekeev’i kabul etti

2023

Cumhurbaşkanına, Kazaktelecom şirketler grubunun 2023 yılının ilk yarısındaki temel mali ve ekonomik göstergelerine ilişkin bir rapor sunuldu.

 

 

 

Kuanyshbek Esekeyev’in bildirdiği gibi, ülkenin en büyük telekomünikasyon operatörü geçen yılın aynı dönemine göre gelirinde %10, net kârında ise %16 artış gösterdi. Kazakhtelecom’un önceliklerinden biri, 2027 yılına kadar ülke genelinde 7 binden fazla baz istasyonunu kapsaması gereken 5G ağının inşası. Bu yılın sonuna kadar beşinci nesil şebekenin 782 baz istasyonunun devreye alınması planlanıyor.

 

 

 

Şirket, “Uygun Fiyatlı İnternet” ulusal projesinin bir parçası olarak, optik teknolojileri kullanarak yaklaşık 1.200 köye İnternet bağlantısı sağlamayı ve LTE teknolojisini kullanarak cumhuriyetin yollarını yüksek kaliteli İnternet erişimiyle kaplamayı planlıyor.

Ayrıca Devlet Başkanı’na, Azerbaycan ile ortak proje kapsamında Hazar Denizi’nin dibinde fiber optik hattın inşasına ilişkin talimatının uygulanmasındaki ilerlemeler hakkında bilgi verildi.

 

 

 

Kazakhtelecom’a, iletişim kalitesiyle ilgili sorunları çözme ve Kazak şehirlerinde geniş bant kapsama alanının bulunmadığı “gri bölgeleri” hızla ortadan kaldırma görevi verildi. Kassym-Jomart Tokayev, kırsal kesimde yaşayanların şehir sakinleriyle aynı modern dijital hizmet ve ürünlere erişmesi gerektiğini vurguladı. Bu kapsamda firmaya ilgili altyapının inşaat yoğunluğunun artırılması talimatı verildi.

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-pravleniya-ao-kazahtelekom-kuanyshbeka-esekeeva-882018

 

 

REKLAM ALANI