Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

FAKIBABA’DAN 11 NİSAN MESAJI

FAKIBABA’DAN 11 NİSAN MESAJI

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili, Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, “Şanlıurfa kardeşliğin; Kürt’ün, Türk’ün, Arap’ın; Süryani’nin ve Müslüman’ın hep beraber kardeşçe yaşadığı, sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya örnek olan bir şehirdir. Büyük medeniyetlerin doğduğu peygamberler şehrinde Şanlıurfa halkı topraklarını işgal eden düşmanlara karşı destansı bir mücadele örneği sergilemiştir” dedi.

Fakıbaba, birlik ve beraberliğin tek yumruk olduğu Kuvayi Milliye ruhu ile 11 Nisan 1920’de tarihe altın harflerle yazılan şanlı bir zaferin kazanıldığını kaydetti.

Ecdadın uğruna can verdiği vatanın dün olduğu gibi bugün de iç ve dış tehditlere maruz kaldığına dikkat çeken Fakıbaba, “En değerli hazinemiz olan vatan topraklarının her karışı, şehitlerimizin asil kanları ile sulanmıştır. Ülkesi için canı pahasına mücadele veren şehit ve gazilerimizin mirasına sahip çıkarak, birlik ve beraberliğimizi koruyacak, ecdadımızın bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız” diye konuştu.

Vatanı, milleti ve kutsal değerleri uğruna ülkesini işgalci güçlere karşı canı pahasına savunan şehit ve gazileri rahmetle anan Fakıbaba, “Kahraman ecdadımızdan devraldığımız bu değerli mirası, aynı ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirmek ve Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak, tarihimize ve ecdadımıza karşı en büyük sorumluluğumuzdur. Bu anlamlı gün dolayısıyla tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum.

Bu vesile ile Şanlıurfalı hemşehrilerimizi bu milli günümüzde en içten duygularla tebrik ediyorum” diyerek sözlerine son verdi.

REKLAM ALANI