Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

HALFETİ VE BİRECİK MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR

HALFETİ VE BİRECİK MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR

HALFETİ VE BİRECİK MEMBA KALİTESİNDE İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR

PROJENİN YÜZDE 90’NI TAMAMLANDI.

Şanlıurfa’da DSİ tarafından yapımı sürdürülen Birecik ve Halfeti ilçesindeki vatandaşları memba kalitesinde içme suya kavuşturacak olan tesiste çalışmalar tam hız sürüyor.

Resim önizlemesi

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla kentin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam diyor.

Resim önizlemesi

Bu kapsamda inşaat çalışmaları devam eden, Halfeti ve Birecik ilçelerine içme suyu temini sağlayacak olan projenin yüzde 90’ı tamamlandı.

163 bin kişi kapasiteli proje 2050 yılına kadar iki ilçeye içme ve kullanma suyu sağlayacak. Fırat Nehrindeki pompa istasyonu rehabilite edilerek çelik boru hattıyla proje kapsamında yapılacak olan İçme Suyu Arıtma Tesisine iletilecek.

Resim önizlemesi

Halfeti ilçesinde de Değirmendere kaynağından alınacak olan temiz su, çelik boru hattı marifeti ile eski Halfeti’ye iletilecek ve terfi istasyonlarıyla Yeni Halfeti ilçesinde yapılacak olan depoya iletilecek. Öte yandan Halfeti’deki su deposu Durak kaynağından da beslenmiş olacak.

HABER:ABDULLAH YİĞİT

Resim önizlemesi

REKLAM ALANI