Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

İlham Aliyev Münih Güvenlik Konferansı Başkanı ile görüştü

İlham Aliyev Münih Güvenlik Konferansı Başkanı ile görüştü
21.02.2024
A+
A-

 

 

İlham Aliyev Münih Güvenlik Konferansı Başkanı ile görüştü

2024,

 

 

İlham Aliyev Münih Güvenlik Konferansı Başkanı ile görüştü

 

 

 

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Kristof Hoysgen, 18 Şubat’ta Münih’te Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüştü.

 

 

 

Kristof Hoysgen, daveti kabul ettiği ve Münih Güvenlik Konferansı’na katıldığı için devlet başkanına teşekkür etti ve COP29’un Azerbaycan’da düzenlenmesi nedeniyle kendisini tebrik etti.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Münih Güvenlik Konferansına davetten ve COP29 tebriklerinden dolayı şükranlarını dile getirdi.

 

 

 

Christoph Heusgen, Münih Güvenlik Konferansı’nda güvenliğe kapsamlı ve kapsamlı bir yaklaşımın bulunduğunu, dolayısıyla iklim değişikliğinin de güvenlik kavramının bir parçası olarak değerlendirildiğini kaydetti. Bu bağlamda Münih Güvenlik Konferansı Sekretaryası olarak COP29 çerçevesinde Azerbaycan ile işbirliği yapmaya ve bu oturum sırasında ülkemizde ortak bir etkinlik düzenlemeye hazır olduğunu vurguladı.

 

 

 

Bu öneri devletimizin başkanı tarafından memnuniyetle kabul edildi. Münih Güvenlik Konferansı Sekretaryası ile bu yönde ortak çalışmalar yürütüleceği Azerbaycan COP Organizasyon Komitesi’nin dikkatine sunuldu.

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’ın COP29’u sonuç odaklı bir oturum haline getirmek için tüm uluslararası ortaklarla birlikte çalışmaya hazır olduğunu kaydetti. Şu anda COP çerçevesinde Birleşik Arap Emirlikleri, Azerbaycan ve Brezilya’yı bir araya getiren üçlü bir mekanizma oluşturuldu.

 

 

 

Toplantıda bölgesel konular da ele alındı. Bu bağlamda devlet başkanı, Azerbaycan’ın barış gündemini, Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini ve barış anlaşmasının imzalanmasını desteklediğini söyledi. Bu bağlamda Almanya Başbakanı Olaf Shots’un girişimiyle düzenlenen toplantının verimli ve yapıcı koşullarda geçtiğine dikkat çekti.

 

 

 

 

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/64249

 

 

 

REKLAM ALANI