Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

İŞ İNSANI GAMZE ÜNAL`DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

İŞ İNSANI GAMZE ÜNAL`DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI
28.10.2023
A+
A-

İŞ İNSANI GAMZE ÜNAL`DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

 

TÜMKUV Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı İş İnsanı Gamze Ünal, Cumhuriyetimizin kuruluşun 100’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

İş İnsanı Gamze Ünal, mesajında şu ifadelere yer verdi;

Bugün Türk milleti olarak Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100’üncü Yıl Dönümü’nü büyük bir coşku, büyük bir heyecan ve büyük bir kıvançla kutlamanın sevincini yaşamaktayız.

Tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş, inandığı değerler etrafında hür iradesiyle milli mücadeleyi yürütmüş ve bu büyük mücadele arkasından Cumhuriyeti bize armağan etmiş atalarımızın büyük hatırası önünde 100 yıllık bir emaneti yaşıyoruz, yaşatıyoruz.

Her anı kahramanlıklarla dolu, eşsiz bir mücadele olan Kurtuluş Savaşı’nın hemen arkasından varlık, yokluk mücadelesi veren milletimiz büyük bir zaferi başarıyla kazanmış, dirilişin ve yeniden var oluşun efsanesi olan Cumhuriyeti hep birlikte kurmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti aradan geçen 100 yılda başta demokrasi, insan hakları, eğitim, sağlık, bilim ve altyapı gibi bütün alanlarda önemli mesafeler katetmiştir.

Cumhuriyetimizin değerlerini, demokrasiyle taçlandırma başarısı gösteren milletimiz köklü tarihi ve geçmişi, zengin kültürü ve bulunduğu jeopolitik ve stratejik konumu ile bugün bölgenin ve mazlum milletlerin umudu olmaya devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti artık her alanda dev atılımlar gerçekleştirmiş bir dünya devletidir.

Ülkeler arası amansız rekabetin yaşandığı günümüzde ülke olarak daha fazla çalışmak, daha fazla üretmek, bilgiye önem vermek, teknolojimizi geliştirmek, yarınlara umutla bakmak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak durumundayız.

Dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefiyle, Türkiye olarak daha güçlü olmak, birlik ve beraberlik içerisinde olmak, daha fazla çalışmak ve daha fazla üretmek durumundayız. Türkiye Cumhuriyeti bundan sonra da önünde uzanan aydınlık yolda emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Güçlü demokrasisi, güçlü ekonomisi ve güçlü diplomasisi ile yarınlara umutla hep beraber yürüyeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 100. yılını en zirve heyecan ve gururla kutluyor, başta Büyük Devlet Adamı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbi Kahramanlarımızın, ebediyete irtihal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, ülkesi, milleti ve vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna can veren Aziz Şehitlerimizin hatıralarını saygıyla yad ediyor, Kahraman Gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, tüm Ankaralı hemşerilerimin ve milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI