Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

MAKİNİSTLERİN BAŞLATTIKLARI GREV ALMAN DEMİR YOLLARI, DEUTSCHE BAHN’I FELÇ ETTİ

13.08.2021
A+
A-

ALMANYA’DA MAKİNİSTLERİN ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞLATTIKLARI GREV ALMAN DEMİR YOLLARI, DEUTSCHE BAHN’I FELÇ ETTİ!

Alman demir yollarında Cuma sabahı saat 2’ye kadar sürecek grev, etkisini sürdürüyor. GDL sendikası, ücretlere yüzde 3,2 oranında zam talep ediyor.

Alman Makinistler Sendikası’na (GDL) üye çalışanların 11 Ağustos Çarşamba günü sabah saatlerinde başlattığı grev, daha ilk gününde demiryolu şirketi Deutsche Bahn’ı (DB) felç etti.

GDL lideri Claus Weselsky, birinci Alman TV kanalı ARD’ye yaptığı açıklamada grevin uğradıkları adaletsizliğe karşı alınmış bir karar olduğunu belirtti. Sendika çalışanlar için 28 ay süreli toplu sözleşme çalışanların bu sözleşme ile ücretlerin %3,2 oranında artırılmasını ve emeklilik maaşlarında iyileştirme talep ediyor.

YÜZDE 95’DEN “GREV” KARARI

10 Ağustos günü sendika üyelerinin mutlak çoğunluğunun katılımıyla yapılan grev oylamasında yüzde 95 “grev kararı” ile sonuçlanmıştı. Bunun üzerine sendika 13 Ağustos sabah 02.00’ye kadar grev ilan etmişti.

2020 yılında tren hareket memurlarının da katılmasıyla GDL’inüye sayısı 37 bine ulaştı. GDL, bugün 200 binden fazla çalışanı olan DB’nin yalnızca küçük bir bölümünü temsil ediyor. GDL, geçtiğimiz yıllarda da çetin hak mücadelesiyle adından sık sık söz ettirmişti.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL -ALMANYA

REKLAM ALANI