Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

“Rogun” hidroelektrik santralinin KT-9 tüneli içindeki konveyör hattının 3. aşamasının montaj ve montajının ilerleyişinin ziyaret edilmesi

“Rogun” hidroelektrik santralinin KT-9 tüneli içindeki konveyör hattının 3. aşamasının montaj ve montajının ilerleyişinin ziyaret edilmesi
12.08.2023
A+
A-

 

 

 

“Rogun” hidroelektrik santralinin KT-9 tüneli içindeki konveyör hattının 3. aşamasının montaj ve montajının ilerleyişinin ziyaret edilmesi

.2023 , Rogun şehri

 

 

 

 

9 Ağustos’ta ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri, Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, KT- içindeki konveyör hattının 3. “Rogun” hidroelektrik santralinde 9 tünel.

Üçüncü etapta konveyör hattının toplam uzunluğunun 7 bin 500 metre olduğu, bunun 2,95 metresinin tünelden geçtiği bildirildi.

 

 

 

 

Şu anda tünel içerisinde 1 bin 700 metre mesafe için T-1, T-2 konveyör hattının montajı ve montajı yüksek kalitede tamamlanmış olup, kalan kısımlarda ise betonarme imalatları yapılmaktadır.

Konveyör hatlarının toplam uzunluğu 11 kilometre olup, 1. ve 2. etaplarda 4.795 metre mesafe için inşaat çalışmaları tamamlandı.

 

 

 

 

Yüzyılın baraj tesisi olan “Rogun” hidroelektrik santralinin inşaat işlerinin genişletilmesi için taş, çakıl ve diğer kayaların taşınması için özel olarak inşa edilen konveyör hatları, alt taraftaki temel işlerinin düzenli bakımına katkıda bulunur. baraj.

6.000 ton çakıl ve diğer kayalar konveyör hatlarla 1 saatte, bu kadar inşaat malzemesinin ağır vasıtalarla taşınması ise 2 saat sürmektedir.

Sayın Devlet Başkanımız Emomali Rahmon’a, taş ve mıcır inşaat malzemelerinin konveyör hatlarla taşınmasının güvenli ve hızlı olduğu, aynı zamanda zamandan ve yakıttan tasarruf edildiği, ağır kaldırma ekipman ve mekanizmalarının çalışır vaziyette tutulduğu ve inşaatın hızlandırıldığı bilgisi verildi. Nerugahy barajında ​​​​çalışıyor “Rogun” hidroelektrik yardımcı oluyor.

Konveyör hattı cihaz ve ekipmanları yurt dışından ithal edilmekte olup, yerli uzmanların katılımı ile montaj ve montajı devam etmektedir.

Santral barajının alt kısmına konveyör hatlarının montajı ve montajı için 4 adet mesnetin yapılması düşünülmekte olup, bunların üçünde şu anda beton ve betonarme işleri tamamlanmak üzere, birinde ise, destek alanının endüstri ekipmanlarının katılımı ve güvenlik düzenlemelerine uygunluğu ile hazırlanması devam etmektedir.

 

 

 

 

Konveyör hatlarının inşaat işleri ve montajı, JSC “Tojikgidromontazh” çalışanları ve uzmanları tarafından tamamlanmaktadır.

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Emomali Rahmon, konveyör hatlarının montajı ve kurulumundaki ilerlemeyi öğrenirken, uzmanlara ve inşaatçılara kalan işleri mümkün olan en kısa sürede, yüksek düzeyde ve kalitede tamamlamaları talimatını verdi.

Facebookheyecan

kaynak:http://www.president.tj/node/31195?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

REKLAM ALANI