Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Günü Kutlaması

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Günü Kutlaması
21.11.2023
A+
A-

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Günü Kutlaması

.2023

Öncesi
Sonraki

 

 

16 Kasım 2023’te, Dışişleri Bakanlığı’nda Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Günü ve Tacikistan Cumhuriyeti Yüksek Konseyi’nin önemli XVI. oturumunun 31. yıldönümü münasebetiyle önemli bir etkinlik düzenlendi. departmanın yöneticileri ve çalışanları.

 

 

 

 

Tacikistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sirojiddin Muhriddin konuşmasında, milletin evladı, Taciklerin gerçek lideri ve kader adamı, garantör olan 16 Kasım’ı bugün şükranla vurgulayabileceğimizi kaydetti. Ülkemizde huzur ve istikrarın sağlanması için siyasi göreve geldi.

Birliğin mimarının, ülkeyi savaş ve cehalet uçurumundan kurtarıp, uygar insanı köklerine döndürmesi, kalkınma yoluna sokması ve iyi bir gelecek için umut vermesi sevindiricidir.

 

 

 

İşte bu nedenle bugün, halktan siyasete adım atan ve Anavatanı kurtarmaya ve istikrar için mücadele etmeye karar veren saygın Emomali Rahmon’dan vatanseverlik, cesaret ve halka sadık hizmet konusunda bir ders almış olmaktan gurur duyuyoruz. devletin ve milletin varlığının!

S. Muhriddin, liderimizin tüm yaratıcı enerjisini ve güçlü iradesini barışı sağlamak, mültecileri anayurtlarına döndürmek, Tacikistan’ı egemen, yasal bir devlet ve dünyadaki tüm Tacikler için bir umut yuvası olarak korumak için harcadığını kaydetti.

 

 

 

Tacikistan’ın, Ulusun Lideri’nin liderliğinde 30 yılı aşkın süredir dünyanın 180’den fazla ülkesiyle diplomatik ve dostane ilişkiler kurduğu ve 57 uluslararası ve bölgesel kuruluşa tam üye olduğu belirtildi. Devletimizin, özellikle etkili kuruluşlar nezdindeki rolü, güvenliğin, istikrarın, çevre ve iklim sağlığının sağlanması gibi küresel ve bölgesel öneme sahip konuların ele alınmasında etkili ve yapıcı olarak değerlendirilmektedir. Devletlerin çoğunluğunun Tacikistan Devlet Başkanı’nın su, iklim ve buzulların korunması konularındaki tutumunu ve girişimlerini takdir etmesi ve bu yapıcı yolda bizimle güvenilir ortaklar haline gelmesi bizim için gurur vericidir.

 

 

 

Tacikistan’ın dış politikasının oluşumu en başından beri tutarlı ve istikrarlı olmuş, artık dengeli, kanıtlanmış ve umut verici bir aşamaya gelmiştir.

Kadim halkımızın devlet ve medeniyet unsurlarına dayanan mevcut ilişkilerimizin ekseni de herkesle iyi komşuluk ve samimi dostluk ilişkileridir.

 

kaynak:https://mfa.tj/ru/main/view/13756/prazdnovanie-dnya-prezidenta-respubliki-tadzhikistan

 

 

REKLAM ALANI