Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

TRT’nin “Mavera” Dizisi Kazakistan’da yayınlanmaya başlıyor

TRT’nin “Mavera” Dizisi Kazakistan’da yayınlanmaya başlıyor
17.04.2021
A+
A-

TRT 1’in Ramazan ayına özel olarak hazırladığı “Mavera” dizisi, 19 Nisan’dan itibaren Kazakistan’ın ilk ulusal yayın yapan televizyon kanalı Qazaqstan TV’de gösterime girecek.

Birbirinden iddialı yapımlara imza atarak izlenme rekorları kıran TRT 1, Hâce Ahmed Yesevi’nin destansı hikayesini konu edindiği “Mavera” dizisi 19 Nisan’dan itibaren Qazaqstan TV’de izleyiciyle buluşacak. Yayınlandığı günden itibaren Türkiye’de izleyici tarafından sevilerek izlenen dizi, Kazakistan’da da yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

“Mavera” dizisinin Kazakistan’da yayınlanma kararı ise; Kazakistan Enformasyon ve Sosyal Kalkınma Bakanı Aida Balaeva’nın geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye yaptığı ziyaretinde TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren ile görüşme sırasında alındı.

Tarihteki ilk Alperenlerin hikayesi “Mavera”, Yusuf Hemedani tarafından Bağdat’a gönderilen Hace Ahmed Yesevi’nin o dönem adeta küçük bir dünya olan Bağdat’ta verdiği dirlik ve beraberliğin mücadelesini ekranlara taşıyor. Dizide, Masumlar Apartmanı’nın Naci’si Tansel Öngel, Korel Cezayirli ve Zara gibi ünlü isimler yer alıyor.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI