Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN “MEDENİ KANUNUN KABUL EDİLİŞİNİN 98. YILI KUTLU OLSUN”

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN “MEDENİ KANUNUN KABUL EDİLİŞİNİN 98. YILI KUTLU OLSUN”
17.02.2024
A+
A-

TURKKON GENEL BAŞKANI MURAT ÇOBANOĞLU`NDAN “MEDENİ KANUNUN KABUL EDİLİŞİNİN 98. YILI KUTLU OLSUN”

Turan Devletleri Birleşik Konfederasyonu TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU, Türk Medeni Kanunu’nun 98. Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

TURKKON Genel Başkanı Murat ÇOBANOĞLU, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“17 Şubat 1926 tarihinde yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunu, çağdaşlığın ve laikliğin temel taşı olup, miras, aile ve eşya hukuku kuralları ile vatandaşların eşit haklardan yararlanmalarını sağlayan önemli bir kanundur. Bu kanun, kadın-erkek eşitliğini getirerek, çok hukuklu yapının sona erdirilmesi, vatandaşların haklarının korunması gibi alanlarda Cumhuriyet tarihinin en büyük devrimlerinden birini temsil etmektedir.

Türk Medeni Kanunu, özellikle kadın haklarının güvencesi olmuş, aile içinde cinsiyet eşitliğinin sağlanması, resmi nikahın zorunlu hale gelmesi, tek eşle evlilik ilkesinin benimsenmesi, kadınların tanıklık yapma hakkının kabul edilmesi, boşanma ve miras konularında erkeklerle eşit haklara sahip olmaları gibi önemli düzenlemeler içermektedir. Bu kanun, kadın hakları açısından bir dönüm noktası olmuş, Türkiye’nin aydınlık yüzünü ve kadınların güvencesini oluşturmuştur.

Türk Medeni Kanunu’nun kabulünün 98. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve saygıyla anıyoruz.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

 

REKLAM ALANI