Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

TUSAD Başkanı Hasan Bayram; Mülteci sorunundaki kışkırtma Arap turiste tepkiye dönüşüyor

TUSAD Başkanı Hasan Bayram; Mülteci sorunundaki kışkırtma Arap turiste tepkiye dönüşüyor
26.07.2022
A+
A-

Basın Duyurusu

TUSAD Başkanı Hasan Bayram; Mülteci sorunundaki kışkırtma Arap turiste tepkiye dönüşüyor

Türkiye turizm ülkesidir. Arap turistlerin birçok yerde diğer turistler gibi olması oldukça normal. Hiçbirinin kimseyi rahatsız ettiğini görmedik. Tamam, göçmenler konusunda hassas olabiliriz ama Arap turist düşmanlığına gerek yok.

Üzülerek izlemekteyiz ki ağırlıklı olarak Suriyeli mülteciler üzerinden yürütülen bir linç operasyonu artık Arap turistleri de hedefine koymuş görünmektedir.
Arap turistlere yapılan haksızlık Ortadoğu Turizm sektörünü üzmektedir. Arap turistlerin linç edilmeye başlanılması masumane görülmemelidir.

Başkan Hasan Bayram şöyle devam etti; “Maalesef bazı siyasi partilerin ve hatta bazı gazetecilerin yayınladıkları sosyal medya çekimleri mülteci olayını maalesef normal Arap turisti hedef alacak düzeyde kışkırttıklarını görüyoruz.”

Bunun bir operasyon olduğu fark edilmeli, müdahale sürecine girilmelidir diyen Hasan Bayram; Türkiye’nin Ortadoğu ve Körfez ilişkilerinin düzeldiği ve pandemi sonrası ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan turizme Arap turistler üzerinden operasyon çekilmektedir. Bunun bir operasyon olduğu anlaşılmalı ve müdahale süreci başlatılmalıdır.” dedi.

Turizm ülkemizin en önemli gelir kaynağıdır ve bazıları bilinçli olarak ekonomiye önemli katkı sağlayan Arap turistleri hedef almıştır. Ülke olarak turizme önem vermeli ve milli güvenlik sorunumuz kadar korumalıyız. Aslında turizm bizim için iki kez milli güvenlik meselesi olmalıdır. Bu sebeple turizm deneyimli ve özel ihtisaslı kurumlara teslim edilmelidir. Devletin turizm kurumları bile çok seçkin kadrolara teslim edilmesi gerekmektedir.

Linç kültürü böyledir! Kısa süreli tatile gelen bir turiste gerçeği anlamadan, dinlemeden saldırmak, sosyal medya üzerinden ortamı germek fayda sağlamayacaktır.

Geçen hafta bir şehrimize düğüne gelen Körfez Asıllı kişilere Suriyeli zannedilip saldırılmıştı. Bu tür olaylardan sonra turist beklemek ve yatırımcı beklemek hayal olacaktır.

Bundan bir kaç hafta önce siyasi bir partinin genel başkanı Taksim’de bulunan üye seyahat acentalarımızı Suriyeli olarak tanıttı ve hatta çok ünlü bir Türk Restoranını yine aynı şekilde tanıttı.

Türkiye’nin turizmcilerinin birinci önceliği, yol açmak, öncülük etmek, kimsenin alışık olmadığı şeyler söyleyerek turizmde umudu tazelemek ve herkese referans olmaktır.

Bir turist bin turist getirdiği gibi götürür de,,

Hasan Bayram
TUSAD Başkanı
İstanbul Turizm Seyahat Acenteleri ve İşadamları Derneği (TUSAD)
Ortadoğu Turizm Teşkilatı

REKLAM ALANI