Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

YEŞİLLER PARTİSİ KADIN KOTASINI FAZLA GÖSTERMEK İÇİN FOTOĞRAFLARDA KADRAJ YAPTI!

YEŞİLLER PARTİSİ KADIN KOTASINI FAZLA GÖSTERMEK İÇİN FOTOĞRAFLARDA KADRAJ YAPTI!
06.08.2021
A+
A-

ALMANYA’DA YEŞİLLER PARTİSİ KADIN KOTASINI FAZLA GÖSTERMEK İÇİN FOTOĞRAFLARDA KADRAJ YAPTI!

Yeşiller Berlin Teşkilatı’nın kadın kotasına önem verildiğini göstermek için toplu çekilen bir fotoğrafta erkekleri kadrajlayıp sadece kadınları göstermesi sosyal medyada alay konusu oldu.

Parti içinde kadın kotası uygulayan Yeşiller, 26 Eylül’de yapılacak Berlin Eyalet Parlamentosu seçimlerinde aralarında göçmen kökenli erkeklerin de bulunduğu direkt adaylarla fotoğraf çektirdi. Bild’in haberine göre, Yeşiller Eş Başkanı ve başbakan adayı Annalena Baerbock’un da yer aldığı fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan Yeşiller Mitte Teşkilatı, erkek adayları görünmeyecek şekilde fotoğrafı kadrajlayarak paylaştı. Altına da muhafazakâr parti CDU’ya gönderme yaparak, “Yaşlı adamlar, Birlik Partileri’nin grup fotoğraflarında tekrar bir araya gelirken…” ifadelerini kullandı.

YORUMA KAPATILDI

Paylaşılan fotoğrafta Yeşiller’in kadın adayları Hanna Steinmüller, Silke Gebel, Berlin Teşkilatı Başkanı Bettina Jarasch, Laura Neugebauer, başbakan adayı Annalena Baerbock ile Türkiye kökenli aday Tuba Bozkurt yer aldı. Erkek adaylar Ario Mirzaie, Taylan Kürt ve Jian Omar ise kadrajlandı. Ancak yapılan kurnazlık çok kısa sürdü ve sosyal medyada eleştiri konusu oldu. Eleştiriler artınca da fotoğraf yorumlara kapatıldı.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL- ALMANYA

REKLAM ALANI