Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

AHMET ASLAN `DAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJ

AHMET ASLAN `DAN 14 MART TIP BAYRAMI MESAJ
13.03.2022
A+
A-

Gelecek Partisi Birecik İlçe Başkanı Ahmet Aslan, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Aslan yayınladığı kutlama mesajında; “Türkiye’de batılı anlamda ilk tıp okulu olan “Tıbhane-i Amire ve Cerrahhane-i Amire” 14 Mart 1827 yılında açılmıştır. Açılış günü 1919 yılından itibaren 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaya başlanmıştır.

İnsan sağlığının korunması, mevcut sağlık sorunlarının giderilmesi tüm insanlığın ve tüm toplumların en önemli hedeflerinden birisidir. Bu nedenle hekimlik mesleği tüm toplumlarda önemli ve kutsal bir meslek olarak kabul görmüştür.

“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözüyle Mustafa Kemal Atatürk’ün güven ve takdirini kazanmış değerli hekimlerimiz ve her düzeydeki sağlık çalışanlarımızın, en temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve bu hakkı kullanmamızda gösterdikleri titiz ve insanüstü gayretleri her türlü övgünün üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi, insanların daha sağlıklı ve daha mutlu hayat sürmesi için en zor şartlarda görev yapan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı tebrik ediyor, sağlıkta bugünlere gelmemizdeki katkıları için kendilerine teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI