Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

Ankara’da Cumhuriyet Günü Kutlandı

Ankara’da Cumhuriyet Günü Kutlandı.

Ankara’da Cumhuriyet Günü Kutlandı
24.10.2024
A+
A-

Ankara’da Cumhuriyet Günü Kutlandı

Ankara’da Kazakistan Cumhuriyet Günü dolayısıyla konser programı düzenlendi ve Kazak mutfağına ait geleneksel yemekler ve tatlılardan oluşan bir sofra kuruldu.

Açıklama yok.

Kazakistan Cumhuriyeti’nin ulusal bayramı her zamanki gibi Türkiye’de büyük bir coşkuyla kutlandı. Etkinliğe katılmak isteyenlerin sayısı yaklaşık bin kişiyi buldu.

Diplomatik resepsiyon Kazakistan’ın Türkiye Büyükelçiliği tarafından düzenlendi. Anlamlı tarihe adanan akşamda, iki ülkenin önde gelen devlet ve toplum temsilcileri, bilim insanları, sanatçılar, yabancı diplomatlar ve Kazak diasporası yer aldı.

Açıklama yok.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, kutlama konuşmasında Kazakistan’ın dinamik bir şekilde geliştiğini ve Türk ülkeleri arasında kilit devletlerden biri olduğunu belirtti.

“Kazakistan Cumhuriyet Günü kutlu olsun! Türkiye’nin, Kazakistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmasından gurur duyuyoruz. Bu bağlamda ünlü Kazak atasözünü hatırlatmak isterim: ‘Bırlık bolmay, tırlık bolmas.’ Türk devletleri arasındaki birlik ve dayanışmanın her geçen gün güçleneceğini ve yolumuza birlikte devam edeceğimizi umuyorum. Ayrıca, mezarı Berlin’deki Türk Mezarlığı’nda bulunan ünlü Kazak düşünürü Mustafa Çokay’ın önemli bir düşüncesine de dikkat çekmek istiyorum: ‘Her Türk’ün bir vatanı ve ikinci vatanı Türkiye’dir.’ Bu bağlamda, Türk dünyasındaki kardeşlerimizin ikinci vatanı olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz,” diye ekledi Türk siyasetçi.

Açıklama yok.

Etkinlikte büyük bir sofra kuruldu ve burada Kazak mutfağının kazy, karta, jaya ve şujık gibi geleneksel yemekleri sunuldu. Sofrayı ayrıca jent, irimşik ve kurt gibi geleneksel tatlılar süsledi. Resepsiyonun “en önemli parçası” Cumhuriyet Günü’nü simgeleyen bir pasta oldu. Konuklar baursak, pilav ve etle doyasıya beslendiler.

Yerel sanatçılar, şarkıcılar ve müzisyenlerin yanı sıra Ankara’daki üniversitelerde öğrenim gören Kazak öğrenciler misafirleri eğlendirdi.

Resepsiyonun konukları, ulusal kıyafetlerden, Kazak mutfağının bolluğundan, kültür ve sanattan büyülenmişti. Cumhuriyet Günü onuruna Ankara’da unutulmaz bir etkinlik düzenlendi.

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI