Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

İlham Aliyev ile Avrupa Konseyi Başkanı Brüksel’de bir araya geldi

İlham Aliyev ile Avrupa Konseyi Başkanı Brüksel’de bir araya geldi
15.12.2021
A+
A-

İlham Aliyev ile Avrupa Konseyi Başkanı Brüksel’de bir araya geldi.

Brüksel’e çalışma ziyaretinde bulunan Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 14 Aralık’ta Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir araya geldi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i karşıladı.

Ardından ortak fotoğraf çekildi.

Görüşmede, Avrupa Birliği ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin başarılı bir şekilde geliştiği kaydedildi. Charles Michel’in Azerbaycan Cumhuriyeti ziyareti hatırlatıldı. Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinin normalleşmesi için Avrupa Birliği’nin desteği vurgulandı. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Charles Michel’e bu konulara katkılarından dolayı teşekkür etti.

Aynı zamanda Avrupa Birliği, Azerbaycan ve Ermenistan arasında bugün yapılacak üçlü görüşme hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Görüşmede Ermenistan-Azerbaycan sınırının sınırlandırılması ve sınırlandırılmasına ilişkin konular da ele alındı. Aynı zamanda, iletişimin açılması, insani konular ve diğer konular hakkında geniş bir görüş alışverişi yapıldı.

kaynak:https://president.az/articles/54620

REKLAM ALANI