Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Şanlıurfa °C

RUS KONSOLOS ROGOZA KEMER BELEDİYESİNDE

RUS KONSOLOS ROGOZA KEMER BELEDİYESİNDE
30.05.2021
A+
A-

Rusya Antalya Konsolosu Oleg Rogoza, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu ile bir araya geldi.

Ziyaret sırasında, Başkan Topaloğlu’nun yanı sıra, Kemer Belediye Başkan Vekili Ferhan Fidan, Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz, Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) Başkanı Dinçer Sarıkaya, KETOB Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, Barut Kemer Otel Genel Müdürü ve KETAV yönetim kurulu üyesi Asım Burak Kıpçak, KETOB Temsilcisi Ayşegül Zeybek Uçar hazır bulundu.

Ziyarette konuşan Başkan Topaloğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Rusya ile her zaman iyi ilişkiler içerisinde olduklarını söyledi.

Topaloğlu, bu sene 9 Mayıs Rus Zafer Bayramı’nı pendemi nedeniyle Kemer’de kutlayamadıklarını hatırlatarak, “Pandemi sonrası inşallah daha coşkulu kutlayacağız. Kemer olarak turizm sezonuna hazırız. Rusya’nın Khimki ve Krasnodar şehirleri ile kardeş şehiriz. İki şehrin belediye başkanını Kemer’e davet edeceğiz. Ortak projelere imza atmak istiyoruz.” dedi.

Rusların Kemer’i çok sevdiğine dikkat çeken Başkan Topaloğlu, “Bu sene pandemi nedeniyle Ruslar Kemer’e gelemiyor. Charter uçuşların başlamasını bekliyoruz. Rusların da Kemer’e gelmek için sabırsızlandığını biliyoruz. Rusya ile görüşmeler devam ediyor. İnşallah her şey güzel olacak.” diye konuştu.

Ziyarette konuşan Konsolos Rogoza ise misafirperverliklerinden dolayı Başkan Topaloğlu’na teşekkür etti.

Rogoza, Rusların Kemer’e gelmesini çok istediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Bence biraz sabırlı olmak gerekiyor. Şu anda pandemi dolayısıyla Ruslar herhangi bir ülkeye tatile çıkamıyor. Charter uçuşları açık olmadığı için “Küçük Moskova” dediğimizi Kemer’e de gelemiyorlar. Charter uçuşların başlamasıyla Rusların Kemer’e akın edeceğini düşünüyorum. Şu anda sadece Türkiye değil diğer destinasyonlara da çıkış yok. Moskova’dan bir heyet gelecek ve incelemelerde bulunacak. Pandemi ile ilgili gerekli denetimlerden sonra rapor hazırlanacak ve rapora göre hareket edilecek. Rapor sonrası gerekli izinlerin verileceğini düşünüyorum. Türkiye’ye gelenler arasında Ruslar hala ilk sırada.”

Konsolos Rogoza, Türkiye’nin pandemi ile çok iyi mücadele ettiğini ve vaka sayılarının düşüşe geçmesinde önemli çalışmalar yaptığını da sözlerine ekledi.

KETAV Başkanı Yorulmaz da turizm konusunda iki ülke arasındaki görüşmelerin pozitif yönde ilerlediğini belirterek, “Buna paralel olarak aşılamanın hızlanmasıyla charter uçuşların tekrar başlaması konusunda olumlu görüşmeler oldu. Ama net bir tarih kimse veremiyor. Türkiye’ye bir heyetin geleceğini biliyoruz. Rus heyetinin hazırlayacağı rapor doğrultusunda charter uçuşların başlayacağını tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

KETOB Başkanı Sarıkaya ise Konsolos Rogoza’nın kısa sürede Rusya ile uçuşların başlayacağı konusunda olumlu konuştuğunu söyledi.

Şu anda Kemer’e gelen Ruslar olduğunu belirten Sarıkaya, “Ruslar bir şekilde Moldovya’dan, Sırbistan’dan hava yolunu kullanarak geliyorlar. Bizde şu anda baltık ülkeleri pazarı da var. Rus halkının evinde Türkiye’nin denizi, güneşi, kumu ve eğlencesini beklediğini biliyoruz. İyi bir sezon bekliyoruz. Şu ana kadar 500 bin Rus misafir gelmiş. Sezon sonunda 2 milyon Rus turist hedefleniyor.” dedi.

KETOB Başkan Yardımcısı Gürocak ise vaka sayıların düşmesiyle yakın zamanda Rusya’nın charter uçuşlarını açacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

Ziyaret sonrası Başkan Topaloğlu ve Konsolos Rogoza, birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak:https://www.kemer.bel.tr/tr/haberler/rus-konsolos-rogoza-kemer-belediyesinde.html#

REKLAM ALANI